VVW behaalt een mooie uitoverwinning

05-02-2018

St. George - VVW 0 - 1.

De wedstrijd tussen VVW en St. George stond dit seizoen voor de derde keer op het programma. De thuiswedstrijd van VVW werd in twee gedeeltes gespeeld, vanwege de ongelukkige beenbreuk bij St George speler Wesley Klerk. Voor aanvang van de wedstrijd had VVW-trainer Marco Boots nog even contact met hem. Het was goed om te horen dat zijn herstel voorspoedig verloopt.

Na de aftrap, die werd verricht door de plaatselijke prins carnaval, was het de thuisploeg die in de eerste 10 minuten twee keer gevaarlijk voor het doel van Marco Smit verscheen. Goede acties over rechts resulteerde in een kopbal en een schot van dichtbij. Deze werden door de VVW sluitpost onschadelijk gemaakt. Na deze fase kreeg VVW meer grip op de tegenstander en probeerde om voetballend tot kansen te komen. Door het hobbelige veld was dit echter zeer lastig. Veel passes kwamen niet aan, zodat er niet veel vaart in het spel kwam. St. George dat met twee spitsen speelde gokte vooral op de lange bal van achteruit. Met deze spelopvatting konden ze voorin nauwelijks meer gevaarlijk worden. Daarnaast werd geprobeerd VVW het voetballen onmogelijk te maken door veel fysiek geweld in de strijd te gooien.

Na de vroege wissel (Dave Kok verving de geblesseerde Raymond Koning op rechts) kreeg VVW af en toe wat ruimte op de helft van de tegenstander, wat leidde tot enkele mogelijkheden. Deze konden alleen niet worden omgezet in goals. Vijf minuten voor rust leek Jesse de Hoog de score te gaan openen. Hem werd het scoren onmogelijk gemaakt door een verdediger van St George die hem van achteren in zijn rug liep. Penalty, zou je denken. Maar de scheidsrechter wilde hier niets van weten. Een minuut later ging de bal alsnog op de stip toen een ongelukkige handsbal wel werd bestraft. Joris Schouten aarzelde niet en schoot vanaf 11 meter onberispelijk de 0 - 1 binnen.

Na rust eigenlijk hetzelfde beeld : VVW de beter voetballende ploeg tegen een onmachtig St George dat speelde met veel strijd. Daarbij werden veel overtredingen gemaakt, wat leidde tot een waslijst aan gele kaarten voor de Spierdijkers. Twee spelers van St George zagen twee keer geel en moesten dus voortijdig het veld verlaten. Met het inbrengen van Joost Veld probeerde trainer Frank Knijn nog om met zijn tot een 9-tal gereduceerde ploeg op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De defensie van VVW bleef echter redelijk eenvoudig overeind. Thijs Schouten viel nog in voor de moegestreden Ton Kolenberg. VVW ging op zoek naar de bevrijdende 0 - 2. Met de kansen, die ontstonden op het moment dat VVW de bal heroverde, werd slordig omgegaan. Omdat Jesse de Hoog en Rob Neuvel de mogelijkheden die ze kregen niet konden afmaken bleef het tot de laatste minuut spannend. Door de winst in deze lastige uitwedstrijd, tegen een stugge tegenstander en op een slecht veld, doet VVW volop mee in de strijd om de bovenste plaats in de tweede periode. We rekenen volgende week in de thuiswedstrijd tegen FC Purmerend weer op de steun van de trouwe Wervershoofse aanhang. Foto's van de wedstrijd kijk op deze website in het menu Foto's.

Met Groet
Ger Bosman