VVW wint ook haar 3e wedstrijd op rij!

12-02-2018

VVW wint ook haar 3e wedstrijd op rij!

VVW – FC Purmerend (1-0) 3-0

Deze wedstrijd werd vooraf gegaan met een minuut stilte i.v.m. het overlijden van onze vrijwilligster/supportster Vera Bakker. Gelukkig waren we in de vroege ochtenduren al verwend met de Gouden medaille race van Sven Kramer op de 5 km. Daarmee wil ik niets afdoen aan de ruime en ook verdiende overwinning van VVW maar het veldspel van VVW en ook Purmerend zag er zeker in de 1e helft niet goed uit. Natuurlijk zijn het moeilijke omstandigheden om elkaar de bal toe te spelen op een veld waar de bal binnen 10 meter 2 tot 3 keer opspringt maar ook de intentie om goed voetbal te spelen leek wel achter gebleven in de kleedkamer. Hoe je het ook bekijkt Purmerend had in de 1e helft wel de meeste kansen op de openingstreffer. Zeker 3 goede kansen gingen al dan niet via de lat of naast het doel van Marco Smit. VVW kon daar in die fase weinig tot niets tegenover stellen. Maar dat VVW heel effectief kan zijn bewees het ook weer in deze wedstrijd. In de 30e min. uit een goed genomen indraaiende hoekschop van Stefan Otsen (wat heeft die jongen toch een mooie traptechniek hoor) kan de bij de 2e paal staande Rob Neuvel simpel het laatste knikje meegeven en de 1-0 is een feit. Trainer Marco Boots spoort zijn team continue aan om toch maar verder vanaf de goal te spelen en hoog druk te zetten, maar hij lijkt roepende in de woestijn. Vlak voor rust krijgt Tommy Smit de bal op randje 16 aangespeeld en via een prachtige fopduik versiert hij een penalty. Met Joris Schouten achter de bal telt elke VVW supporter de 2-0 al, echter vandaag is zijn schot niet hard en zuiver genoeg om de keeper van Purmerend kansloos te laten en we alsnog met 1-0 de rust ingaan.
De 2e helft komt er in ieder geval een beter gemotiveerd VVW uit de kleedkamer. De jacht op het 2e doelpunt is geopend. Jesse de Hoog krijgt hiervoor de beste kans op aangeven van Tom Smit maar stuit op de keeper. Jaap Sneeboer komt voor Rob Neuvel, die vandaag niet zijn beste dag heeft, de gelederen versterken. VVW komt achterin niet echt in de problemen want de verdediging staat als een huis. Leuk om te zien dat talentvolle A junioren bij VVW ook een kans krijgen om hun voetbalkwaliteiten in VVW 1 te laten zien. Jan Manshanden die de rechtsback positie moeiteloos en met veel passie vervuld en de rappe Dave Kok op linksbuiten laat ook zien tot aardige dingen in staat te zijn. Dan is er eindelijk “het moment” van Tommy Smit die via een steekpass vanuit middenveld wordt hij gelanceerd en zoals het een echte spits betaamd rond hij koel af. “Ja dat werd ook wel weer eens tijd Tom” en daarom werd de 2-0 dan ook uitbundig door alle VVW spelers gevierd. Laten we zeggen dat de gunfactor erg hoog is voor de altijd hardwerkende en goedlachse spits van VVW en dat is mooi om te zien. Purmerend komt heel af en toe nog wel eens gevaarlijk in de buurt van het VVW doel maar dan is er altijd nog Marco Smit die met goed handelend keeperswerk de nul weet te houden. In de laatste minuten loopt VVW via een mooie aanval met Tom Smit en Joris Schouten door Tim Neuvel nog uit tot 3-0 en zijn er weer 3 punten bij te schrijven.
En zo doet VVW het naar verhouding best goed in de 3e klasse. Met 1 wedstrijd minder gespeeld staat VVW op de 5e plaats en 6 punten achter op de koploper en aanvoerder van de 2e periode RKAV Volendam (30 pnt). Staan we in de 2e periode op plaats 2 en is de volgende wedstrijd uitgerekend tegen RKAV Volendam. Een mooie kans dus om uit in Volendam de punten proberen naar Wervershoof mee terug te nemen en daarmee de eigen positie op alle fronten sterk te verbeteren. Het minutenspel werd deze keer gewonnen door Ton Sijm en zoals het een echte supporter betaamd schenkt hij het bedrag terug aan VVW voor een wedstrijdbal. TOP! Blinde poule werd gewonnen door Eric Smit en besteedde dat aan bittergarnituur in de kantine voor de liefhebbers. Top Eric, dat vonden velen vast lekker!! Voor foto's (Gerard Mol) van de wedstrijd kijk in het menu Foto's. Trouwe VVW supporters, we zien jullie graag allemaal volgende week om 14:00 uur aan “de dijk” in Volendam.
Groet Peter Schilperoort.