Volendam RKAV - VVW 4-2

18-02-2018

Koploper Volendam effectief en slim tegen VVW, 4-2


VVW speelde vooral in de tweede helft een goede partij voetbal. Maar keek direct in het begin van de tweede helft, door een hele snelle goal van Volendam, tegen een 3-0 achterstand aan! In de eerste helft was VVW het eerste kwartier veel aan de bal, maar creeerde geen echte kansen. Dat was wat kansen betrof de hele eerste helft hetzelfde beeld aan VVW-zijde. De eerste beste aanval van Volendam, heel snel in de omschakeling over drie schijven, betekende een 1-0 achterstand. Volendam drong daarna meer aan. Beide teams kwamen aan voetballen toe, maar voor beide teams gold dat er voor de doelen niet veel gebeurde. Effectief en slim zijn kwaliteiten die mooi zijn om ze toe te passen. Dat deed Volendam bij de tweede goal. Bijna geheel VVW op de helft van de tegenstander. Door een heel snel genomen vrije trap van Volendam kwam een speler van Volendam alleen voor Marco Smit en die werd met een lob verschalkt. Volendam heeft één hele goede speler die niet altijd mee kan spelen i.v.m. zijn werk. Tegen VVW speelde hij zowel thuis als uit mee en wist 6 keer het doel te treffen. Van aparte klasse op dit niveau. VVW drong middels een goed spelende(al weken) Stefan Otsen en Jesse de Hoog goed aan, maar het leidde zoals gezegd niet tot kansen voor VVW. Vlak voor rust had Marco Smit een prima redding.

 

Net uit de kleedkamer en wat Volendam op het einde van de eerste helft niet lukte, lukte Volendam wel in de eerste aanval van de tweede helft. 3-0. VVW toonde zich echter niet verslagen en speelde misschien wel de beste helft van haar seizoen tot n u toe. Twee voetballende ploegen en voor de neutrale toeschouwer een lekker potje om naar te kijken. De goed leidende scheidsrechter paste prima bij dat beeld. Onder de drive van o.a. Joris Schouten ging VVW voor goals. Een mooie aanval via Joris Schouten/Tom Smit/Jesse de Hoog werd door Ton Kolenberg net naast geschoten. Even daarna was het wel raak. Ton Kolenberg trok de bal voor en Tom Smit schoot de bal vol op de slof in de goal. 3-1. Even later de veel opkomende en goed spelende Ton Kolenberg schoot net naast na een mooie actie. VVW zette meer druk en kreeg kansen. Na een handsbal wees de leidsman naar de stip. Tom Smit benutte deze netjes en VVW had haar aansluitingstreffer. Velen dachten te gaan voor de gelijkmaker. De veel meegereisde supporters ook. Wat waren er weer veel mee. Top! Het werd snel in de kiem gesmoord. Enige twijfel bij VVW werd door Volendam ten volle benut en kwam op een 4-2 voorsprong. VVW bleef voetballen en een compliment waard, maar het zat er niet meer in. Gewoon zuur om geen punt te pakken in een boeiend duel tegen een goede tegenstander en niet voor niets de koploper. Volendam deed hele goede zaken met deze uitslag. VVW moet vooruit blijven kijken en met name onthouden dat men de tweede helft goed stond te ballen. Dat komende zondag voort zetten.

 

Tim Neuvel kwam voor de geblesseerde Jesse de Hoog en Jorren Grooteman kwam voor Dave Kok, die ook op een goede wedstrijd kan terug kijken. Foto’s door Gerard Mol in het menu op de website. A.s. zondag ontvangt VVW tegenstander Hercules uit Zaandam. We zien u graag dan om 14.00 op De Westrand

Alle nieuwsberichten

Nieuws