Winnend VVW in de vrieskou

25-02-2018

VVW boekt hartverwarmende overwinning op een koude zonnige zondag! 4-3

In de vrieskou, maar met een zonnetje op het kunstgrasveld trad VVW aan tegen Hercules uit Zaandam. Van meet af aan twee ploegen die de punten binnen wilden halen. Er zat tempo in de wedstrijd, wellicht ingegeven door de lage temperatuur. De toeschouwers kregen een leuke pot voetbal voorgeschoteld. Het begin was van beide kanten wat rommelig, waarbij VVW meer aandrong dan Hercules. Als Hercules zelf aandrong in die beginfase was het wel gelijk gevaarlijk. Keeper Marco Smit pareerde prima een bal in de korte hoek. Bij een volgende aanval van Hercules was er wat twijfel in de laatste linie en Hercules maakte daar dankbaar gebruik van. Dat betekende de 0-1. VVW ging een tempo hoger spelen. Veelvuldig via Ton Kolenberg/Stefan Otsen/Joris Schouten/Tim Neuvel. Op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam. Stefan Otsen passte op Ton Kolenberg(die met zijn tomeloze inzet de meeste meters maakte), die hem strak voorgaf. De bal ketste af op één van de verdedigers van Hercules, maar Dave Kok stond klaar voor de afvallende bal. Dave bedacht zich geen moment en schoot de bal resoluut in de goal. 1-1. Daarna drong VVW nog meer aan en speelde een hele goede fase in deze wedstrijd. De 2-1 kon niet uitblijven. Die kwam tot stand door een prachtige aanval. Gewoon genieten voor de voetballiefhebber. Stefan Otsen speelde met een geweldige pass vanaf de linkerkant de opkomende Jan Manshanden op de rechterkant aan. Die speelde Jaap Sneeboer in en met een prima voorzet van Jaap maakte Joris deze hele mooie aanval af. VVW verdiend op een 2-1 voorsprong. VVW ging op zoek naar meer en dat had ook gekund. Een geweldige pegel van Stefan Otsen werd evenzo uit het doel geranseld door de Hercules-goalie. Een inzet van Tim Neuvel van de lijn gehaald en VVW had nog een paar mooie kansen. Het lukte echter niet de score te doen oplopen. Hercules haalde opgelucht adem met deze 2-1 ruststand.

Ja en als je eigenlijk al ruim voor hoort te staan, dan is er een ongeschreven voetbalwet. Benut je de kansen zelf niet en dat is geen verwijt, maar dan doet de tegenstander dat wel. En dan ook nog op een manier die daar bij past. Een van richting veranderd schot en Marco Smit kansloos. 2-2. VVW en haar aanhang balend van deze goal. Als echter even later Tom Smit zijn schot van richting veranderd de goal in ziet gaan, dan wordt er weer gejuicht! VVW op voorsprong met 3-2. En Tom is met deze goal topscoorder van VVW. Een plek die hij tot deze goal deelde met Rob Neuvel. Dat voor de statistieken. VVW bleef echter goed voetballen, waarbij aangetekend mag worden dat Hercules dat ook deed. Twee voetballende ploegen die meer wilden. VVW kreeg dat voor elkaar. Joris Schouten stuurde Tom Smit de diepte in, die de bal breed lag op Dave Kok. Dave wist het net wederom heel beheerst te vinden en zette VVW op 4-2. Hercules drong aan en bleef het VVW moeilijk maken. VVW kwam er dan snel uit. Bijvoorbeeld weer door de goed opkomende Ton Kolenberg die de bal o.a. bij Tim Neuvel wist de brengen. Tim schoot net naast. Hercules gaf vooral niet op en via een mooi genomen vrije trap wist men de aansluitingstreffer te scoren. 4-3 Door de spanning en het scoreverloop van de wedstrijd kregen de supporters het niet al te koud waarschijnlijk. Het was billen knijpen tot het einde. Marco Smit had vijf minuten voor een tijd een cruciale redding. Uiteindelijk floot de leidsman af en boekte VVW een mooie overwinning. Het was een prima teamprestatie en een heerlijk potje voetbal om naar te kijken. Supporters bedankt voor de steun. Raymond Koning en Jorren Grooteman kwamen nog voor Ton Kolenberg en Rob Neuvel. Foto's Johnny Mol van de wedstrijd kijk in het menu Foto's van deze website.

Bij de blinde poule geen winnaar. Penningmeester blij! Jerry Nugter won het minutenspel. Gefeliciteerd Jerry. Volgende week uit naar Hauwert als Koning Winter dat toelaat.

Het tweede team boekte ook een 4-3 overwining. Deed dat met drie A-junioren die alle drie, Daan Schouten/Thijs Nugter/Jorren Grooteman een goede wedstrijd speelden. En Patrick Schilperoort een wonderschone treffer scoorde!