VVW is back on track!

12-03-2018

VVW is back on track!

VVW – Westfriezen(3-1) 3-1

VVW heeft zondag goede zaken gedaan. Een overtuigende winst op Westfriezen, die eigenlijk al na het spelen van de 1e helft bereikt was. Bijna de gehele concurrentie verspeelt punten op Beemster en Grasshoppers na. Met dit gegeven doet VVW weer mee voor de koppositie en is nog in de race voor de 2e periode titel met nog een inhaalwedstrijd tegen Hauwert. VVW speelde direct vanaf de aftrap met veel passie en druk naar voren, dit resulteerde al in de 6e minuut(geen winnaars in het minutenspel) in een fraai doelpunt van Dave Kok op aangeven van Rob Neuvel. Westfriezen kon daar eigenlijk niets tegenover stellen. Vanuit de verdediging werd veelal de lange bal gespeeld, maar door een goed gepositioneerde en geconcentreerde VVW verdediging werden deze gemakkelijk onschadelijk gemaakt. Gevaarlijke momenten van Westfriezen waren er dan ook niet of het moet die vrije trap zijn geweest die via de lat over het doel van VVW ging. VVW had het beste van het spel en dat leidde in de 24ste min. tot de 2-0 Hieraan vooraf ging een schitterende pass over 30 meter van Joris Schouten die de mee opgekomen linksback Ton Kolenberg in stelling brengt waarna deze op volle snelheid de verdediging van Westfriezen zijn hielen laat zien en met een hard schot zijn goede wedstrijden van de laatste weken met een doelpunt bekroond. Nog geen 3 minuten later lag de 3-0 al in het mandje. Dit keer door een pass van Jaap Sneeboer op Tom Smit die met een uiterste krachtsinspanning de bal tegendraads in het doel liet verdwijnen. Met deze comfortabele stand zakte VVW wat, en Westfriezen de kans aangreep om ietsje meer druk te zetten op het VVW doel. Een corner is het gevolg en vanuit een scrimmage in de drukke 5 meter wist een speler van Westfriezen tussen 4 spelers van VVW de bal toch in het doel te krijgen 3-1. VVW had daarna de wedstrijd in het slot kunnen gooien maar miste een aantal kansen. En gek genoeg drong Westfriezen niet meer aan tot aan het rustsignaal.

De 2e helft had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden de spelers van VVW vonden het wel best. Wat overigens niet bij trainert Marco Boots het geval was want die zag zijn spelers wel heel erg achteruit gaan lopen. De kans is dan aanwezig dat je de tegenstander hiermee weer terug in de wedstrijd laat komen. Maar ook Westfriezen bleek het niet meer op te kunnen brengen om nog ergens voor te willen knokken. Positief om nog te vermelden was dat Raymon Koning na een langdurige blessure de moegestreden Dave Kok kwam vervangen en bijna nog tot scoren kwam en Patrick Schilperoort voor Ton Kolenberg die zoals altijd 150% had gegeven en voor de zekerheid wat rust werd gegund.

Met nog 9 wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend in de 3e kl. VVW staat op plek 6 met 30 punten en heeft nog maar 3 punten achterstand op koploper Volendam RKAV, en nog een inhaalwedstrijd tegoed. Maar er zijn nog zeker 5 andere ploegen waarmee afgerekend moet worden in deze spannende titelrace. Zoals eerder gezegd de 2e periodetitel ligt ook nog binnen handbereik.

VVW2 - Westfriezen2
VVW 2 boekte wederom een mooie en degelijke overwinning 4-0. Daar waren weer hele gave doelpunten te zien van o.a. Kevin van der Thiel en Paul Neuvel. Patrick Schilperoort en Huub Steltenpool zorgden voor overige productie. VVW2 loopt daarmee weer wat weg uit de gevarenzone. Handhaven op dit niveau moet niet alleen mogelijk zijn maar is tevens een goede uitdaging om O-19 junioren(A1) een kans te bieden zich beter te ontwikkelen op dit hoge niveau zodat het op termijn mogelijk is een betere aansluiting te krijgen naar het niveau van VVW1.

Volgende week zondag 18 maart weer een topper VVW speelt dan uit tegen de directe concurrent Grasshoppers. VVW supporters we zien u graag weer in Hoogwoud .  De blinde poule werd deze zondag gewonnen door Kees Rinkel. Voor foto's van de wedstrijd kijkt u in het menu Foto’s van onze website. Groet Peter Schilperoort.