Soep van Marco Boots geeft VVW vleugels.

19-03-2018

Grasshoppers - VVW (1-4) 2-5

Waar anderen als snel naar Red Bull grijpen voor energie, daar heeft trainer Marco Boots een bijzonder goed alternatief voor gevonden. Voor aanvang van de wedstrijd tegen Grasshoppers werd de gehele selectie incl. de langdurig geblesseerden door Marco en family uitgenodigd in Spanbroek om zich daar gezamenlijk voor te bereiden op de wedstrijd zijnde de wedstrijdbespreking en een goede lunch. Een wedstrijd waar best de nodige druk op stond want winst betekent weer een stapje dichter bij misschien wel iets heel moois dit seizoen. Want helaas komt er aan het na 3 seizoenen actief te zijn geweest een einde aan de succesvolle samenwerking tussen VVW en trainer Marco Boots en wat zou het toch mooi zijn af te zwaaien met promotie naar de 2e klasse.

In winterse temperaturen een straffe oostenwind over de lengterichting van het veld, en een prachtig zonnetje moest de wedstrijd nog wel even gespeeld worden. Vooraf had ik als reporter niet met een doelpunten festijn rekening gehouden wel met een zware partij. Immers er lopen nogal wat voormalige Hollandianen in beide teams en dat brengt altijd wat “extra’s” met zich mee, in sportief opzicht wel te verstaan. VVW gaat net zoals vorige week direct met veel inzet en passie de strijd aan en Rob Neuvel krijgt al snel een grote kans maar helaas. De eerste corner voor VVW in de 6e min. is het gelijk raak Dave (Dolberg) Kok staat precies op de goede plek en hangen 0-1. Nog amper zijn de Grasshoppers van de schrik bekomen of Koen Verlaat stuurt Joris Schouten de diepte in zijn lob gaat gedragen door wind dat wel natuurlijk (he Skout) over de keeper 0-2. In de 13e min. mag VVW een vrije trap nemen op 40 meter van het doel en Joris Schouten denkt "met die wind valt er misschien wel weer wat te halen" en zo geschiedde want de keeper maakt een inschattingsfout (niet de laatste vanmiddag) en via onderkant lat knalt de bal het doel in 0-3. Helaas moest Jan Manshanden i.v.m. met een hamstringblessure zijn activiteiten staken en werd in de 39ste min. vervangen door Jorren Grooteman uit 0-19(A1) die verder een prima invalbeurt had en een hele sterke wedstrijd speelde. Dat er door de wind rare situaties kunnen ontstaan bewees Ton Kolenberg die de bal niet lekker raakte maar door de wind en hele mooie curve kreeg en via de lat achter de grabbelende doelman belande 0-4. Ik wilde bijna mijn notitieboekje opbergen en lekker warm in de kantine gaan plaatsnemen en daar de 2e helft gaan uitkijken. Want NU was de wedstrijd toch wel gespeeld. Maar niets is minder waar Grasshoppers liet zien dat ze wel degelijk goed kunnen voetballen en via een prima combinatie en een klein verdedigingsfoutje aan onze kant werd het op slag van rust 1-4.

De 2e helft was het wind voordeel voor Grasshoppers en dat was te merken ook. Voetballend vond ik ze eerlijk gezegd wat beter in opbouw en combinatie alleen kwamen ze in de 1e helft niet in de 16 van VVW. In de 2e helft kreeg VVW moeilijk controle over de bal, hoge ballen hadden door de sterke wind geen enkele zin (waarom doe je het dan ook)? Grasshoppers kwam daardoor weer snel in balbezit en zette gelijk druk op het doel van VVW. In de 62ste min. bezweek de VVW verdediging voor de 2e keer en de 2-4 was een feit. Om de druk toch op het doel van de Grashoppers te houden kwam Patrick Schilperoort in de 65ste min. als vervanger van de moegestreden Dave Kok. Veel te klagen op de scheidsrechter was er niet de man floot een prima partij, behalve het ene moment dat hij geen penalty zag toen Rob Neuvel in de 16 onderuit werd gehaald. Net toen Grasshoppers wat meer vat kreeg op de wedstrijd sloeg VVW hard toe. Vrije trap van Stefan Otsen werd door Joris op onnavolgbare wijze gecontroleerd met links en vervolgens met zijn rechter “chocoladebeen” in het doel gewerkt 2-5. Daarmee was zijn hattrick een feit. Op dat moment kon je een speld horen vallen op het sportcomplex want voor de tot dusverre luidruchtige coaching en overige trainersstaf van de Grasshoppers, die er natuurlijk bij de 2-4 weer helemaal in geloofden was dit de genadeslag.

highlights. #De voorbereiding bij de familie Boots waarvoor dank #De wind was best wel een bepalende factor # Hattrick Joris Schouten, sinds de junioren niet meer gebeurd #Collectieve teamprestatie #VVW heeft minder verliespunten dan de koplopers Beemster en RKAV Volendam #op koers voor de Periodetitel #Weer of geen weer altijd supporters aanwezig #Topweekend #Joris je was top man echt wel.

A.s. zondag 25 maart speelt VVW om 14.00 uur(Zomertijd=klok 1 uur vooruit) thuis tegen KGB. Voor foto's van de wedstrijd(Gerard Mol) kijkt u in het menu Foto’s van deze website. Tot dan! Groet Peter Schilperoort.