VVW-KGB 3-1

26-03-2018

VVW zet KGB overtuigend aan de kant, 3-1.

VVW hoofdtrainer Marco Boots heeft iedere week weer een puzzel te maken van wie hij ‘kan’ opstellen. Elke week wijzigt het team wel op een paar plaatsen.(smalle selectie door blessures). Wie er ook speelt VVW draait gewoon lekker in zijn totaliteit, inclusief aankomend talent vanuit de A -junioren. Wisselende opstellingen dus, maar wel een evenwichtig en positief resultaat. Met de wedstrijdbal beschikbaar gesteld door Caya Jeuster kleindochter van Frans en Vera Bakker begon VVW tegen KGB met Rob, Tim en Paul Neuvel om maar eens wat te noemen. Drie Neuvels in het veld is een vermelding waard. Van begin af aan is het duidelijk dat VVW de winst verdiend. De eerste kans is er binnen 3 minuten wanneer Rob Neuvel broer Tim bediend, maar de keeper van KGB pareert de inzet van Tim uitstekend. In de negende minuut één van de mooiste goals of de mooiste van dit seizoen tot nu toe. Een prachtige dieptepass van Rob Neuvel. Daarop volgend voor de voetballiefhebber een evenzo bal aanname van Dave Kok, die het daarna fraai afrond!! 1-0. VVW bleef het betere van het spel behouden. De vele kansen kwamen tot stand door een goed voetballend TEAM. Dus is vooral het benadrukken van de teamprestatie van belang.

In de 14e minuut scoort KGB uit een corner, maar voor de bal de doellijn passeert, heeft de leidsman al voor een overtreding van KGB gefloten. Even later ziet Joris Schouten een vrije trap van hem net corner getikt door de KGB - goalie. Bij de volgende aanval voor VVW wipt Dave Kok de bal listig over de KGB - verdediging heen. Rob Neuvel scoort mooi en beheerst de 2-0. Goed dat Dave en Rob elkaar goed wisten te vinden! Even later bediend de weer goed opkomende Ton Kolenberg, Dave Kok vanaf de zijkant, maar deze keer kopt Dave net naast. Koen Verlaat leidde de achterhoede als een veldheer en dat mag gewoon weer eens genoemd worden. Niet om anderen tekort te doen, want iedereen speelde zich deze wedstrijd, zoals eerder opgetekend, naar een meer dan ruime voldoende.

Vlak na de rust begint KGB aanvallend en krijgt twee kansen. Marco Smit weet die prima te pareren en zo mist KGB haar aansluitingstreffer. VVW neemt daarna het heft weer in handen. De gehele tweede helft gezien had VVW aan haar doelsaldo iets kunnen doen. Dat het maar tot één treffer kwam in deze helft is wonderlijk te noemen. Paal en keeper KGB voorkwamen meer goals. De goal die werd gescoord was echter wederom een fraaie treffer van Dave Kok. Op een voorzet van Joris Schouten schoot Dave in één keer op de goal, waarop de keeper in eerste instantie de bal pareerde. Echter, de terug komende bal werd door Dave vol op de slof genomen en de bal verdween strak in de kruising. 3-0
KGB scoorde nog wel de 3-1, maar verder kwam KGB niet. Het spelbeeld veranderde ook niet. VVW overtuigde en boekte een verdiende overwinning. Patrick Schilperoort viel goed in voor Tom Smit. Tom liep voorin ouderwets te sleuren en hield de verdedigers meer dan bezig. Jan Manshanden kwam voor de prima spelende Jorren Grooteman. Jorren had zijn wedstrijd kunnen bekronen met een doelpunt, na een mooie aanval, opgezet samen met Patrick Schilperoort. Dat lukte net niet, maar dat gaat een andere keer wel weer lukken. De wissel Raymon Koning voor de 2x scorende Dave Kok kunnen we een mooie applauswissel noemen. VVW laat zien dat de selectie doorbrekende talenten heeft. Trainer Marco Boots durft het aan met deze youngsters en dat belonen zij weer met goed spel! De blinde poule werd deze keer gewonnen door Piet Mol.

VVW 2 won ook haar wedstrijd en wel met 3-0. Ook daar deden een paar youngsters mee. Foto's van beide wedstrijden gemaakt door clubfotograaf Dirk Haakman zijn terug te vinden op deze website van VVW in het menu Foto's. VVW 1 speelt a.s. zaterdagavond 31 maart in Nibbixwoud de derby tegen SEW om 19.00. Laten we VVW als vanouds steunen om de positieve reeks voort te zetten.