VVW laat punten liggen in Nibbixwoud, 0-0

01-04-2018

VVW laat punten liggen in Nibbixwoud, maar voert wel de ranglijst aan!!

Laten we beginnen met een compliment te geven aan de weer vele aanwezige supporters uit Wervershoof!! De penningmeester van SEW kan tevreden zijn. In de tribune tussen de SEW -supporters was het goed toeven met de warmte van de heaters erbij. En wat in de eerste helft had moeten gebeuren en daar waren de SEW - supporters het ook over eens. VVW had op voorsprong moeten staan! 3 x een 100% kans en goed in de ruimtes lopen die SEW liet en VVW dus benutte. Echter niet omzettend in goals. Ton Kolenberg fungeerde weer als extra aanvaller. Joris Schouten bracht de bal veel in met o.a. een prachtige steekpass op Dave Kok, die de geboden mogelijkheid helaas niet in een doelpunt kon omzetten. Ton Kolenberg speelde zichzelf mooi vrij, maar de keeper wist de bal goed uit de korte hoek te werken. Tegen het einde van de eerste helft nog een paar leuke mogelijkheden. Tom Smit die de bal veroverde, de bal op Joris Schouten terug lag. Joris die de bal vervolgens met een mooie curve op doel schoot, maar jammer genoeg wel over het doel. SEW stelde daar niet heel veel tegenover. VVW had verreweg het meeste balbezit. Echter met het benutten van de kansen heeft VVW dit seizoen wel meerdere keren moeite mee gehad. Een ieder, althans met een VVW-bril en ook een groot deel van de SEW - aanhang, ging er vanuit dat een voorsprong van VVW niet uit kon blijven in de tweede helft.

Echter, in de tweede helft bleek dat we het in de eerste helft hebben laten liggen. SEW maakte de ruimtes kleiner. VVW had meer balbezit, zette buiten het begin van de tweede helft weer druk op het SEW - doel. Qua kansen ontliepen de ploegen elkaar niet veel. Koen Verlaat en keeper Marco Smit grepen een paar keer goed in. VVW had aanvallend spel, maar voor de goal was het vooral net niet. De inzet van onze jongens was prima, maar VVW kwam niet tot scoren. Joris Schouten schoot nog op de lat en van zijn spel ging ook veel dreiging uit. Natuurlijk hoop je op wat meer fortuin en een 1-0 overwinning voor VVW. Dat werd het niet en gelukkig ook niet voor SEW, want dat had ook een paar keer een 100% kans deze tweede helft. De goed spelende Ton Kolenberg viel geblesseerd uit en voor hem kwam Jan Manshanden. Jan deed het net als zijn leeftijdsgenoot Jorren Grooteman goed. Patrick Schilperoort (ook goed invallend) kwam voor Tim Neuvel. En met wat meer fortuin had Patrick, goed inkomend op een pass van Joris Schouten, VVW op voorsprong kunnen zetten? Raymon Koning kwam voor Paul Neuvel. Je hebt soms van die wedstrijden, dat je denkt, wat moet je er van zeggen. Dit was zo’n wedstrijd. Toch heeft VVW, op basis van de eerste helft, punten laten liggen in Nibbixwoud. Dat is gewoon jammer. Toch voert VVW nu de ranglijst aan. Hetgeen heel positief is. Er zijn nog mooie wedstrijden te gaan en we gaan kijken waar dit eindigt! Gelijk in puntenaantal met Volendam en Grashoppers, maar een wedstrijd minder en twee punten meer dan Beemster en Hercules. Dat wordt een boeiend einde van de competitie!Scheidsrechter Klein Lenderink en dat mag ook weer eens gezegd worden, floot een goede partij. Supporters bedankt voor jullie komst.

Voor de foto's van de wedstrijd (fotograaf Gerard Mol) kijk in het menu Foto's. Het is een spannende competitie en komende zondag weer volop voor de winst. VVW ontvangt dan om 14.00u aan De Westrand, SC Dynamo.