Benauwde zege voor VVW!

09-04-2018

VVW – SC Dynamo (1-1) 2-1

In prachtige zonnige omstandigheden moest VVW zondag aantreden tegen SC Dynamo uit Ursem. Voor VVW is op 6 wedstrijden voor het einde en lijstaanvoerder in de 3e kl. elke week finales spelen. Vandaag speelde VVW één van de mindere wedstrijden van dit seizoen, en dat tegen een tegenstander die de laatste weken erg goed bezig is om degradatie te ontlopen. Voor coach Marco Boots was het met de golf aan blessures in de verdediging weer puzzelen. Wat is het dan fijn als je als coach een beroep kan doen op spelers die vorig jaar hebben besloten om op een wat recreatiever niveau te gaan spelen bij VVW zoals Twan Sijm. Vraag en aanbod kwamen tot elkaar en Twan stond net zoals in het vorige seizoen op zijn vertrouwde linksback positie hoe leuk is dat!(top Twan). Dynamo ging direct fel uit de startblokken en binnen 5 minuten moest VVW goalie Marco Smit met een katachtige redding een vrije trap onschadelijk maken. Dynamo was over 2 helften gezien de beter voetballende ploeg, vonden elkaar beter in de combinaties, echter niet de ploeg met de meeste kansen want die waren toch echt voor VVW. VVW had moeite om elkaar te vinden en het hobbelige veld was daar mede de oorzaak van. Aan de andere kant oogde het ook niet zo scherp vooral in de persoonlijke duels liet VVW het vaak afweten. Desondanks creëerde VVW voldoende kansen om de score te openen maar helaas bij Dave Kok, Rob Neuvel en Tom Smit ontbrak vandaag de scherpte met afronden of de goede keuze maken. Maar als het dan moeilijk gaat heb je gelukkig Joris Schouten in de ploeg, de aanvoerder gaf het goede voorbeeld door van afstand de bal het doel in te jagen 1-0. Erg lang konden we daar niet van genieten want door een foutje van Jaap Sneeboer was het binnen 2 min. alweer 1-1. Daarna nog een ongelukkige botsing tussen Tom Smit en de keeper van Dynamo die met zijn hoofd tegen de doelpaal belandde en noodgedwongen de wedstrijd moest beëindigen. Na een zeer korte blessuretijd bijgetrokken hebbende floot de scheidsrechter af voor de rust.

In 2e helft werd de zwanenzang van de reserve keeper van Dynamo. In de rust was al duidelijk geworden, door een scherpe blik van wie anders dan “Eric Steltenpool”, dat hij bij het inschieten veelvuldig de bal niet klemvast had. Nadat hij dit vanaf de kant luidkeels een paar keer had “geroepen” gaf Rob Neuvel daar in de 60ste min. gelijk positief gevolg aan en schoot van een meter of 25 op doel, en warempel de keeper liet los en daar dook “Pistolen” Paultje Neuvel op om de trekker van dichtbij over te halen 2-1. Om deze voorsprong vast te houden dan wel uit te bouwen en de druk op de achterhoede van Dynamo te houden kwamen Raymon Koning en Patrick Schilperoort voor Dave Kok, die vandaag niet helemaal gelukkig was in de afronding en doelpuntenmaker Paul Neuvel. Het laatste halfuurtje zou een hele spannende worden zowel Dynamo als VVW kregen een heleboel kansen waarvan Patrick Schilperoort toch zeker 1x het net had moeten doen bollen, maar de vorm is door herstel van blessures en een tekort aan wedstrijdritme nog niet op het oude niveau, heb geduld het komt vanzelf wel weer. De ballen gingen voor beide ploegen in de laatste minuten nog op paal en lat, maar uiteindelijk trok VVW aan het langste eind en was de 2-1 een feit.

En dus voert VVW nog steeds trots de ranglijst aan in de 3e kl. Helaas wist de grootste concurrent Hercules Zaandam in de slotfase nog de 3 punten bij St George te pakken en heeft het met 1 wedstrijd minder gespeeld dan VVW theoretisch meer punten. 27 mei de laatste competitiedag speelt VVW nog uit bij Hercules dus het zou er nog best eens om kunnen gaan spannen. De spanning is soms nu al op het veld voelbaar, als het coachen soms omslaat in afbranden na een mislukte actie of inzet, hierdoor raken spelers geïrriteerd i.p.v. van op de juiste manier geprikkeld. Goed om te zien dat irritaties binnen enkele min. zijn opgelost en uitgesproken d.m.v. van korte knikkende hoofdbewegingen of gebaren in het veld. Iedereen doet altijd zijn best maar het kan ook wel eens een keertje tegenzitten toch! Daar leren we met zijn allen als team van en dat maakt VVW steeds een stapje beter.

Dan nog wat administratieve zaken; De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door de “Club van 100” van V.V.W.. De blinde poule werd gewonnen door “Judo Steltenpool” en de penningmeester was weer blij dat het minutenspel NIET werd gewonnen. Voor foto's van de wedstrijd (fotograaf Dirk Haakman) kijk in het menu Foto's. Trouwe VVW supporters, we zien jullie graag allemaal volgende week 15 april om 14:00 uur voor de wedstrijd De Blokkers – VVW. Groet Peter Schilperoort.