Beemster-VVW 2-3

22-04-2018

Aanvoerder Joris Schouten matchwinnaar tegen Beemster

“De jongens hebben het fantastisch gedaan” was het eerste wat trainer Marco Boots aangaf na afloop van de wedstrijd. Daarmee duidde hij eigenlijk waar het verschil in zat. Waar Beemster het druk had met de scheidsrechter(overigens goed leidende scheidsrechter) te bekritiseren en elkaar, concentreerde VVW zich als team vooral op het spel. Dat werd uiteindelijk beloond met een overwinning. De eerste helft was het zoeken naar het spel. Het eerste kwartier liep niet goed en werd er niets gecreëerd door VVW. VVW gaf ook best veel ruimte weg zo nu en dan. Net toen VVW meer initiatief nam scoorde Beemster. Uit een corner stond bij de afvallende bal een speler van Beemster geheel vrij en schoot hem binnen. 1-0 Daarna nam VVW weer initiatief. De eerste kans(en) was het wel gelijk raak. Een scherpe voorzet van Raymon Koning en Patrick Schilperoort reageerde attent. Tegen paal en keeper, maar de terugspringende bal werd door Tom Smit, ook twee pogingen, mooi binnen geschoten. 1-1. VVW nam weer het initiatief, maar Beemster was snel in de omschakeling en Jorren Grooteman werd naar achter gedrongen. Jorren werd omspeelt en Beemster scoorde in de korte hoek. 2-1. Daarna kansen nog voor Jaap Sneeboer en Rob Neuvel, maar deze bleven onbenut. Vlak voor de rust een prachtige redding van Marco Smit en VVW bleef in de wedstrijd.

Vlak na rust Beemster eerst gelijk in de aanval. Een prima redding van Marco Smit en VVW bleef in de wedstrijd! En trok de wedstrijd langzaam naar zich toe. Je voelde de spanning bij beide ploegen, maar VVW ging daar goed mee om. Een compliment waard aan de ploeg. VVW ging als team voor de gelijkmaker. En mogelijk meer. De gelijkmaker kwam. Dave Kok(na rust in de ploeg gekomen voor Tom Smit) trok het gat. Jorren Grooteman(na een prachtige balaanname) zette met een mooie lichaamsbeweging een andere verdediger op het verkeerde been en rondde vervolgens mooi af. 2-2 Aanvallende backs zijn toch een mooi wapen voor een ploeg. VVW wilde meer en kreeg meer. Met de juiste inzet en goed spel werd dat bereikt. De treffer van Joris Schouten was een ‘lepe’ goal. Joris zag de keeper staan, lag aan, wachtte even, keeper op verkeerde been en met een mooi schot in de lange hoek van buiten de zestien scoorde Joris de winnende treffer. 2-3 En alles wat in veld stond van VVW en ook daarbuiten sprong op en juichte terecht. Een overwinning waarna je als team met de borst vooruit mag lopen, tot de eerstvolgende training, om wat je als team hebt bereikt. Een hele goede overwinning mannen!! Jan Manshanden en Stefan Otsen kwamen nog in de ploeg voor Raymon Koning en Paul Neuvel. Op naar de volgende finale. We spelen nog steeds mee. Dat is tegen de eerstvolgende tegenstander en dat is Hauwert, voor de periodetitel en in de race blijven!! Het was heel mooi weer en de prestatie van onze jongens paste daar prima bij.

Zondag 6 mei in en tegen Hauwert is de volgende wedstrijd. Supporters weer bedankt en tot dan. Foto van Gerard Mol. Joris Schouten heeft de winnende treffer gemaakt!