Periodekoorts en kampioensstress verlammen VVW spelers opnieuw!

07-05-2018

Periodekoorts en kampioensstress verlammen VVW spelers opnieuw!

Hauwert’65 - VVW (1-0) 1-0

We beginnen dit verslag met een legendarische uitspraak van Johan Cruijff “Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten spelen”

Het lijkt wel een vloek die over VVW is uitgesproken, steeds als het ergens om gaat geeft VVW niet thuis. Dat was tegen Volendam om de koppositie en periode, tegen degradatie voetballende teams als Blokkers en Hauwert, kom op zeg met alle respect hoor…………. Hauwert!!! De hele week hoor ik thuis dat er verschrikkelijk goed en scherp is getraind en dat we er klaar voor zijn. Daar heeft het dus niet aan gelegen Marco Boots en staf! Zaterdagavond gaan spelers niet of heel bescheiden uit, althans van sommigen weet ik dat, dus dat ziet er met de hitte in het vooruitzicht ook goed uit.

Hauwert is een ploeg die verassend punten pakt tegen de veel hoger gekwalificeerde teams in de 3e kl. zo blijkt na gisteren. Maar om nou te zeggen wat een wonderploeg nee! Na de 1-0 laat men VVW komen en proberen via gevaarlijke counters nog aan doelpunten te komen, wat overigens bijna nog lukte maar paal en lat voorkomen erger, en geef ze eens ongelijk. VVW dan, als je wilt uitstralen dat je kampioen wil worden stap je wel ff met een andere houding het veld in. Je straalt in alles uit dat vééééél beter bent en na de aftrap laat je gelijk zien in de duels wie de baas is. En daar begint het dus. Bij Hauwert ogen veel spelers inderdaad soms meer als een sportschool team dan voetbalteam. Breed geschouderd, mega benen en tattoos. Ik zie sommige VVW spelers al denken hier ga ik duel niet van winnen maar erger nog ik ga het duel maar niet eens aan! Helemaal fout natuurlijk je moet alles uit jezelf willen halen om kampioen te worden of periodetitel te halen. Dus vol de duels in en mocht je die dan toch een keer verliezen dan gelijk weer proberen om je tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken, deden we ook niet met als gevolg alle 2e ballen waren voor Hauwert. En dan die reacties op elkaar als we een bal over maar liefst 5 meter al niet naar een medespeler kunnen krijgen. Degenen die het hardst schreeuwen vandaag maken zelf de meeste fouten maar ja dan lopen ze beetje met het koppie naar de grassprietjes te staren of omhoog naar de nu nog hoog overvliegende vakantievluchten. Collectief team falen ja zo zou het kunnen omschrijven, maar dan doe ik spelers tekort die wel de strijd aangingen Jesse de Hoog, die helaas toch weer moest uitvallen, Stefan Otsen, Koen Verlaat, Jaap Sneeboer(op een paar kleintje foutjes na dan) en uitblinker wederom vandaag Jorren Grooteman waar zo’n jong klein ventje groots in kan zijn topgozert hoor! Kijk als we nu allemaal met deze instelling gaan voetballen dan word je KAMPIOEN! Maar dat is dus wel voor een groot deel de laatste linie van VVW, het middenveld en de aanvallers, waar de doelpunten vandaan moeten komen waren zo goed als onzichtbaar op 2 kleine kansjes na van Tom Smit in de 1e helft en Patrick Schilperoort in de 2e helft. De rest waren eigenlijk niet eens uitgespeelde kansen te noemen en verdwenen voorlangs, in het zijnet of hoog over het doel. Daarmee is alles gezegd(misschien wel teveel nog) over deze wedstrijd.

En dan het hondstrouwe publiek waarvan sommigen zelfs de laatste wedstrijd van AZ laten schieten (had dat maar niet gedaan 6-0 wat een feest) en massaal op de wedstrijd waren afgekomen konden hun ogen niet geloven en verdwenen snel na afloop in diepe treurnis door “de zak van Hauwert” wat toepasselijk…… terug naar Wervershoof.

Maar laten we dit wedstrijdverslag vooral ook weer positief beëindigen! VVW staat op de 2e plaats met net zoveel punten als Volendam rkav (beter doelsaldo +15 tegen +9). Dus is het kampioenschap nog gewoon binnen bereik. VVW heeft nog steeds kans op de 2e periodetitel (beslissingswedstrijd tegen Volendam rkav) En niet te vergeten voor de 3e periodetitel liggen we ook nog op koers maar dan moet VVW aanstaande zondag thuis wel winnen van het in vorm verkerende Spirit 30. Maar het is daar natuurlijk wel Kerremus en een No Go area voor de VVW selectie toch….. Marco Boots ;-))

En om nog maar eens te benadrukken waar het om gaat volgens Johan Cruijff ”Je moet de bal hebben om te schieten, en schieten om te scoren, maar dat is logisch” Kom op VVW we gaan ervoor!!!

Voor foto's van de wedstrijd(fotograaf Gerard Mol, Johnny Mol en Dirk Haakman) kijk in het menu Foto's. Beste VVW supporters, we zien jullie graag allemaal weer fris en fruitig op ons mooie complex zondag 13 mei om 14:00 uur voor de wedstrijd VVW – Spirit 30. Groet Peter Schilperoort