VVW-SC Spirit 1-1

14-05-2018

VVW en Spirit 30 delen de punten (0-0) 1-1

Vandaag stonden er 2 teams in het veld die wilden voetballen voor de overwinning. Immers de 3e periode lonkt met name voor Spirit 30 en voor VVW is er nog steeds zicht op het kampioenschap. De 1e helft laat zich kennen door felheid in de duels van beide kanten. De scheidsrechter heeft er dan ook een hele klus aan om alles in goede banen te leiden met als gevolg dat het spel regelmatig werd stilgelegd. De strijd speelde zich dan ook voornamelijk af op het middenveld, met soms een aardige kans voor beide partijen want op beide flanken zat er best veel snelheid in. Die snelheid was ook nodig bij de verdedigers van VVW maar met Koen Verlaat, Jorren Grooteman en Raymon Koning zit dat wel goed. De snelle buitenspeler Roel Botman van Spirit had nog een enorme kans maar tikte de bal over de doelman Marco Smit en de lat en zo blijft het 0-0.

De 2e helft was genieten het spel golfde over en weer en de kansen voor beide teams dienden zich dan ook in rap tempo aan. Nadat Rob Neuvel al eerder op de lat had gekopt was het na 18 min. in de 2e helft dan wel raak. Na een prima trap van Joris Schouten kopte Rob Neuvel de bal in het doel 1-0. Maar Spirit 30 gaf zich niet zo snel gewonnen en zocht constant de aanval. Aangezien VVW dit ook deed kwam er best wel veel ruimte vrij. En klein foutje, in de verder heel solide spelende verdediging van VWW, zorgde ervoor dat na 23 min in de 2e helft de stand door Spirit 30 alweer gelijk werd getrokken 1-1. Hierna speelden beide teams vol voor de overwinning. Coach Marco Boots bracht Tim Neuvel voor Paul Neuvel wisselde verdediger Jaap Sneeboer in voor een extra aanvaller Dave kok en Huub Steltenpool kwam Tom Smit aflossen. Ook Spirit 30 bracht een aantal verse krachten in het veld en zo probeerden beide coaches de overwinning alsnog binnen te halen. Het moet gezegd dat VVW in de slotminuten nog heel goed wegkwam met een bal die via de binnenkant paal weer terug in het veld belandde en er werd nog een bal net voor de doellijn weggehaald. Een terechte puntendeling waar alles en iedereen mee kan leven. Goed om te zien dat VVW de teleurstelling van vorige week goed had verwerkt en de balans weer terug was in het elftal.

En dat is nodig ook want aanstaande donderdagavond 17 mei speelt VVW de beslissingswedstrijd tegen Volendam rkav voor de 2e periodetitel (Let op de wedstrijd zal plaatsvinden bij Hollandia op het Sportpark Juliana, nieuwe wal 2 in Hoorn om 20:00 uur).

En of het nog niet genoeg is staat de volgende belangrijke en bol van de spanning staande competitiewedstrijd(met oog op beider belangen) voor zondag 20 mei op het programma namelijk de confrontatie tussen VVW en Hauwert‘65 om 14:00.

VVW2 Pakte thuis ook weer 3 belangrijke punten tegen directe concurrent Geel Wit 20 (3-2) met een schitterende goal van “good old” Erwin Dol. Wat erg belangrijk is voor handhaving in de 1e kl.

De winnaar van het minutenspel was deze keer de penningmeester van VVW ;-). De blinde poule werd gewonnen door Ton Sijm, en de wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door “Stichting Kindervakantiespelen De Schoof” Voor foto's van de wedstrijd(fotograaf Johnny Mol) kijk in het menu Foto's. Beste VVW supporters graag tot ziens op donderdagavond 17 mei (20:00 uur bij Hollandia) en zondag 20 mei om 14:00 uur voor de wedstrijd VVW – Hauwert’65. Groet Peter Schilperoort.