Periodetitel voor VVW

18-05-2018

TEAM’ VVW wint periodetitel!! ten koste van RKAV Volendam

Drie maal is scheepsrecht. Donderdagavond had een mooie ambiance op het terrein van Hollandia. Mooie accommodatie aan de rand van het IJsselmeer, goed veld en weer heel veel publiek uit Soof. Voor wie er oog voor had van het publiek, in het begin de wedstrijd en het kon zien. Op de achtergrond voer op het IJsselmeer een prachtige driemaster vol in de zeilen voorbij. Een mooie metafoor voor driemaal is scheepsrecht betreffende ontmoetingen tegen RKAV Volendam. VVW speelde dit seizoen, inclusief deze wedstrijd, driemaal tegen RKAV Volendam. Wedstrijden voor het publiek om van te genieten. De eerste twee verloren we. Twee voetballende teams die tijdens deze derde ontmoeting met volle inzet strijden om in ieder geval een prijs, de tweede periodetitel! Dus een winnaar moest er komen en die kwam!!

En gestreden werd er door onze jongens. Met passie, overleg en overtuiging. Een echte teamprestatie! De beste wedstrijd van het seizoen!! Wie het weet mag het zeggen. Het was boeiend en meeslepend tot het einde. Er zat van alles in. In de eerste helft werd VVW niet alleen de ploeg die het meeste balbezit had, maar ook de betere ploeg was. Creëerde langzamerhand kansen en ging meer druk zetten op het doel van Volendam. In de 17e minuut een schoonheid van een aanval over vier schijven. Zoals voetbal op z’n best gespeeld kan worden. De bal op snelheid van Joris Schouten naar Tim Neuvel. Van Tim naar Patrick Schilperoort en Patrick dan weer Rob Neuvel vrij voor de keeper zettend. Het stierf in schoonheid. En iedereen weet dat Rob o zo graag de bal aan de andere kant van de paal wilde plaatsen. Jammer Rob en op dat moment jammer voor VVW. Maar TEAM VVW bleef voetballen en men bleef het duel op de scherpst van de snede spelen. Het publiek ging al aan de koffie/thee denken toen Tim Neuvel de bal veroverde en de bal doorspeelde naar Patrick Schilperoort. Die legde hem af aan Joris Schouten, die beheerst afrondde. Wat een ontlading. Heerlijk. Met 1-0 voorsprong rusten.

De tweede helft een beter VVW en een aantal kansen waarvan Patrick Schilperoort misschien de beste had, maar het buitenkantje rechts niet helemaal lukte. En o, o, wat had Patrick hem ook graag benut. Jammer Patrick. Maar TEAM VVW bleef wederom met dezelfde passie spelen. Beloonde zichzelf niet, want het had ruimer afstand kunnen en moeten nemen. Zo bleef het tot het einde toe spannend. En ja, de 1-1 had dan zomaar kunnen vallen. Marco Smit voorkwam dat met een prima redding. En de geheel vrijstaande Nick Water van Volendam, die in de eerste twee edities totaal 5x scoorde tegen VVW, liet zijn kans nu gelukkig onbenut. Neemt niet weg dat VVW een zeer verdiende overwinning boekte. De aanwezige neutrale toeschouwers gaven dat ook aan. Een klein feestje na afloop was terecht, maar de aanvoerder van TEAM VVW gaf aan graag een groter feest te willen. Een ieder mag zijn/haar uitblinker kiezen deze wedstrijd. Deze verslaglegger doet dat niet. Het was bovenal een echte teamprestatie, inclusief de wissels die er inkwamen, waarbij Paul Neuvel een ‘hele nuttige’ gele kaart pakte. Overigens de eerste van deze sportieve wedstrijd in blessuretijd! En uiteraard inclusief technische staf en verzorgers/ster behorend bij deze puike teamprestatie. En wat waren we lekker blij met z’n allen na afloop. Spelers, technische staf, verzorgers, publiek. Een prachtige ontlading.

Zondag komt Hauwert op bezoek. In en tegen Hauwert was van wat we donderdagavond zagen weinig tot niet te zien. Zondag is wat TEAM VVW donderdagavond liet zien, allemaal weer minimaal voor de volle 100% nodig, willen we Hauwert op de knieën krijgen. Dat laat de laatste weken zien in deze knotsgekke competitie alle bovenste ploegen te kunnen hebben. Aan TEAM VVW daar een passend antwoord op te geven. In het begin van de competitie had niemand gedacht dat VVW mee zou gaan doen om de prijzen. We hebben er één binnen en o, o, wat zou het mooi zijn als………. Zorg dat jullie er staan zondag mannen.

Deze keer geen winnaars van blinde poule, loterij of minutenspel. Wel bij de entree Ineke Verlaat en Annemiek Schilperoort. Geweldig gedaan dames. Jullie hebben ze weer goed verdiend voor de club. Opbrengst entree gaat naar VVW en RKAV Volendam. Dan is het toch mooi dat er vanuit VVW weer vrijwilligsters zijn die dat willen doen. Bedankt Ineke en Annemiek. Eigenlijk hoort dat ook allemaal bij TEAM VVW. Zo ook Johnny Mol en Gerard Mol voor het nemen van de wedstrijdfoto’s. Top.  Foto's vind op de menubalk
Tot zondag op De Westrand om 14.00 tegen Hauwert