Hercules-VVW 3-3

27-05-2018

VVW moet over de teleurstelling heen kijken.
Hercules Z. 1-VVW 1 3-3

Wie in het begin van dit seizoen had gezegd dat VVW 1 tot en met de laatste wedstrijd mee zou doen om het kampioenschap, die was niet serieus genomen. VVW heeft echter tot het einde toe mee gedaan in klasse 3B en dat is een prestatie van formaat. Natuurlijk overheerste afgelopen zondag vooral de teleurstelling. In de 89e minuut sta je nog voor met 2-3. Beemster met 1-0 voor, maar wie weet hoop je dan, valt daar in de laatste minuut de gelijkmaker. De gelijkmaker viel echter tot teleurstelling van de vele meegereisde supporters bij Hercules Z.-VVW en Beemster won. En daardoor de terechte kampioen. Beemster proficiat. De ranglijst liegt op het einde van de competitie niet. VVW eindigt keurig als tweede en met een periodetitel. “Als VVW het ergens heeft laten liggen, dan is dat in de eerste periode, 11 punten uit 8 wedstrijden, dat is tekort geweest” gaf onze aanvoerder Joris Schouten aan. Na de eerste periode gaf niemand wat voor de kansen betreffende het meespelen om de titel. En toch is dat gebeurd. Natuurlijk als je zo dichtbij bent en het lukt niet, mag je een dag balen als een stekker. De nacompetitie wacht echter, dus over de teleurstelling heen kijken en trots met een periodetitel de nacompetitie in.

De wedstrijd tegen Hercules gaf wel weer waar het ook aan heeft gelegen. Afmaken van kansen. De eerste 30 minuten speelde VVW heel goed. Het had zomaar met 4-0 voor kunnen staan. Hoewel Hercules Z. ook kansen had. Het werden twee goals. Een paar hele mooie aanvallen en Stefan Otsen en Tom Smit maakten prachtig af. Daarna haalde VVW dat niveau niet meer en ging de wedstrijd op en neer. Hercules Z. kwam tot 2-2 terug in de wedstrijd. Rob Neuvel bracht VVW diep in de tweede helft met een mooie goal op 2-3 en we hadden de 2-4 kunnen maken. Hercules Z. stond met negen man toen ze in de laatste minuut de gelijkmaker scoorde. Niet goed de kansen afmaken en af en toe gemakkelijk een goal weggeven. Dat is het seizoen 2017-2018 in de notendop, maar wel een topnotering. Met de nacompetitie kunnen we starten met de juiste balans vinden. Dan hopen we gewoon verder. Met dezelfde inzet, kansen afmaken en de deur op slot. We gaan het zien. Wat eerder op de dag heel mooi was, is dat VVW 2 zich heeft gehandhaafd in de reserve 1e klasse en dat is een prestatie van formaat. Top gedaan mannen. Al met al een goed seizoen voor de A-selectie en dat is nog niet ten einde. De deur naar de 2e klasse staat nog op een kier. We gaan ervoor. Supporters bedankt voor de steun en a.s. zondag speelt VVW thuis tegen Meervogels '31 uit Akersloot om via de nacompetitie eventueel te promoveren. Dat moeten we zondag wel winnen om door te gaan.

Foto's van de uitwedstrijd deze keer van de meegereisde thuisfotograaf Dirk Haakman op de website van VVW. Wie weet tot zondag op Sportpark "de Westrand"?