VVW- Meervogels ’31

04-06-2018

VVW zet een belangrijke stap naar promotie 2e klasse (1-0) 1-0

VVW- Meervogels ’31

Het was een gezellige drukte op de Sportpark “De Westrand” voor de 1e promotiewedstrijd naar de 2e klassetussen VVW en Meervogels ’31 en met 400 toeschouwers één van de best bekeken wedstrijden dit seizoen. Vervolgens nog een cameraploeg die voor de serie “De ontknoping” namens de KNVB opnames bij VVW kwam maken. Enerzijds om de nacompetitie van de amateurs meer voor het voetlicht te halen en een positieve uitstraling te geven. Anderzijds vanwege het bijzondere verhaal over de brand die het kantinecomplex vorig jaar in de as had gelegd en de wederopbouw hiervan. In het bijzonder door diverse acties en steun vanuit een trotse en hechte gemeenschap in welke vorm dan ook. Die laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

De wedstrijd kende een vliegende start van Meervogels ’31 de eerste 20-30 min waren zij dan ook heer en meester op het veld, alle duels gingen vreemd genoeg verloren toch iets waar VVW juist om bekend staat. Misschien speelde toch de zenuwen een beetje parten met al die belangstelling maar het zijn natuurlijk ook de laatste loodjes die er nog maar een keer uit geperst moeten worden na een zwaar seizoen. De kansen waren er dan ook volop voor Meervogels ’31, maar op de een of andere manier lukt het niet om de bal in het doel te krijgen. Behalve dat ene moment dat de bal althans zo leek het onberispelijk binnen werd gekopt, echter tot ontzetting van alles en iedereen dat Meervogels een warm hart toedraagt werd dit doelpunt afgekeurd voor buitenspel door de onafhankelijke grensrechter. Wat een geluk voor VVW die tot dat moment nog geen kans had afgedwongen. Uit de eerstvolgende corner was het dan wel gelijk raak tegen de verhouding in kopte spits Tom Smit op zijn welbekende bekeken manier de bal in het doel 1-0. Hierna kreeg VVW steeds meer overwicht en hadden Rob Neuvel en Tom Smit nog een aantal grote kansen om de score verder op te voeren maar helaas faalde men in de afwerking of zat de paal en de kruising in de weg.

De 2e helft begon Meervogels wederom goed al zakte dit mini offensief al na 10 min. weg. Hierop nam VVW de regie weer in handen. En de ene na de andere kans diende zich aan maar daar was vooral een hoofdrol voor de keeper van Meervogels Rinus Kok die werkelijk redding na redding verrichte. Aanvoerder Joris Schouten licht geblesseerd aan de wedstrijd begonnen vond het genoeg en koos met het oog op de vervolgwedstrijd voor een wissel, zijn vervanger was Paul Neuvel. Meervogels bleef het echter wel proberen en keeper Marco Smit had zijn handen vol, soms ook niet en was er even spanning langs de zijlijn maar in 2e instantie had hij de bal klemvast of zorgde de foutloze verdediging voor opruiming. Het was mooi om te zien dat iedereen bij VVW die 1-0 over de streep wilde trekken er werd geknokt voor elke centimeter. Dat kost natuurlijk wel kracht en na 72 min. was Patrick Schilperoort dan ook echt helemaal leeg en rijp voor een wissel. Trainer Marco Boots bracht Dave Kok in het veld hopend op de kansen die we nog zouden krijgen. En die kwamen er de anders zo trefzekere Rob Neuvel faalt in een 1 op 1 situatie en krijgt nog een aantal keer de kans maar kiest dan net niet de juiste oplossing voor hemzelf dan wel te verstaan. Gelegenheids linksback Raymon Koning die een fantastische 2e helft speelde strooiend met mooie passes krijgt uiteindelijk ook met het fenomeen kramp te maken en Daan Schouten mag het karwei verder afmaken. Een doorkopbal van Tom Smit brengt Dave Kok nog in een mooie positie maar deze krult de bal met zeer veel gevoel dat wel helaas over het doel. VVW wint deze sportieve en spannende wedstrijd en gaat door naar ronde 2. De KNVB cameraploeg is nog getuige van een mooi feest wat zich in de kleedkamer afspeelt. Bekend is geworden dat uit naar Spirit ’30 in Hoogkarspel moeten en dat zijn altijd leuke en spannende wedstrijden. Weten we deze wedstrijd te winnen dan promoveren we direct naar de 2e kl. en dat zou voor scheidend trainer Marco Boots toch een hele mooie kroon op zijn prachtige V.V.W. jaren zijn.

We gaan er natuurlijk niet vanuit maar mocht het echter zo zijn dat V.V.W. deze wedstrijd aan het kortste eind trekt dan heeft V.V.W. nog een kans in de verliezerronde(4 ploegen). Twee wedstrijden die gespeeld worden op donderdagavond 14 juni. Een van deze twee wedstrijden is dan thuis op "de Westrand". De 2 winnaars daarvan spelen op zondag 17 juni voor de laatste plek in de 2e klasse. Zit V.V.W. hier ook bij dan is deze wedstrijd ook thuis op "de Westrand".

De blinde poule werd gewonnen door lucky Joris Schouten, die de vorige thuiswedstrijd ook al een gelukkige hand had maar zoals het een goed aanvoerder betaamd wordt alles besteed in de kantine. De wedstrijdbal werd beschikbaar gesteld door “De Beste Stuurlui” 8 man zonder verstand van voetbal, maar VVW-ers in hart en nieren ;-) Voor foto's van de wedstrijd (fotograaf Dirk Haakman) kijk in het menu Foto’s van de website.

Beste VVW supporter zorg dat je erbij bent a.s. zondag 10 juni aanvang 14:00 uur op het sportpark van SC Spirit '30 op de Sportlaan 8 in Hoogkarspel en schreeuw VVW naar de 2e kl. . Groet Peter Schilperoort.