Bedankt voor het mooie seizoen

18-06-2018

Na een prachtig seizoen lijdt een jeugdig VVW een geflatteerd verlies tegen VV Schoten

Promotie verkeken door een geflatteerd verlies tegen VV Schoten. Wie na tien minuten spelen kwam kijken bij VVW tegen VV Schoten en alleen naar de achterhoede keek, moet even hebben gedacht: Ga ik bij de A1 kijken? Thomas Buis was net in het veld gekomen voor de geblesseerde Raymon Koning. Twee jongens van 18 en één van 17 in de laatste linie. Daarna kon men met bewondering kijken hoe zij zich lange tijd staande hielden met hun teamgenoten. De eerste fase was VVW de ploeg die gelijk aandrong en Stefan Otsen al na twee minuten de bal vol op de wreef nam. De keeper stond op zijn plek. VVW bleef het beste van het veldspel houden en creëerde kleine kansen. Daar stond tegenover dat VV Schoten de lat trof. Het was over het algeheel gezien een sportieve ontmoeting tussen de beide clubs. Het was dan ook bizar dat een verdediger van VV Schoten in het voorbij gaan van Tom Smit hem vol op zijn gezicht sloeg. Een meer dan misselijke overtreding, maar scheidsrechter en assistent-scheidsrechter was deze brute overtreding ontgaan. Dat was jammer, want zulke spelers horen niet langer op het veld te staan. VVW ging gewoon goed door waar het gebleven was, nl. op zoek naar de verdiende goal. Rob Neuvel en Dave Kok vonden de keeper in hun poging te scoren. De verdiende goal kwam niet en VV Schoten scoorde ook niet. 0-0 ruststand.

De tweede helft bleef lange tijd hetzelfde beeld als de eerste. Onze jongens stonden goed te spelen. Pas na de 2-1 achterstand en de gemiste kans op de gelijkmaker, diep in de tweede helft, zag je het spel bij VVW wegglijden. De goal van VVW was een benutte penalty door Tom Smit. Dat VVW met 4-1 verloor was uitermate geflatteerd en doet geen recht aan deze wedstrijd en het mooie seizoen van onze club. Een seizoen dat begon nadat met heel veel handen een prachtige noodkantine was neergezet. Waarbij je voor de training op sportcomplex De Westrand langs de trieste lege plek van het verbrande kantinecomplex ging. Waarbij men geen groot verwachtingspatroon had wat de prestaties van ons vlaggenschip betrof en zo ook niet van het tweede team.

Wat zijn we positief verrast en wat heeft het vlaggenschip een prachtig seizoen gedraaid en 2 zich mooi gehandhaafd. Wat hebben we mooie wedstrijden gezien van ons vlaggenschip met goed voetbal. Neem de drie ontmoetingen tegen Volendam, waarbij de derde ontmoeting op geweldige wijze werd gewonnen en de periodetitel. We hebben wedstrijden gehad waarbij we veel meer goals hadden kunnen maken en dat met verzorgt voetbal. Tot en met de laatste wedstrijd meegestreden om de titel. Een mooie tweede plaats op de ranglijst van de competitie en een periodetitel. VV Schoten was het eindstation en geen promotie. Er waren emoties na de wedstrijd. Natuurlijk ook teleurgesteld. Maar TEAM VVW kan trots terug kijken op dit seizoen. En positief vooruit kijken, want we hebben talent is dit seizoen gebleken, wat er aan zit komen en er voor een deel al is. Aanvoerder Joris Schouten durfde de ambitie wel uit te spreken om volgend jaar weer mee te doen om de titel. Want we kunnen verder bouwen met de A-junioren die na de winterstop bij 1 en 2 meededen. Daarmee een belangrijke rol hebben gespeeld bij VVW 1 en het handhaven van VVW 2 in de reserve 1e klasse.

Wie weet einde volgend seizoen. Dan is de noodkantine vervangen voor een prachtig in aanbouw zijnde kantine De Westrand. Een team verder uitgebouwd en de kantine afgebouwd. Dat zou zo maar samen kunnen gaan met een mooi feest, omdat we dan tot en met het einde van het seizoen meedoen om de titel! De wens, hoop en ambitie genoteerd. Voor nu rest de zomerstop en een vakantieperiode. Namens Peter Schilperoort en mijzelf een ieder die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan dit seizoen: bedankt voor dit geweldige mooie seizoen! We hebben genoten en het graag beschreven. Dank aan alle supporters voor hun onvoorwaardelijke steun.

Het was tevens de laatste wedstrijd van Marco Boots als hoofdtrainer. VVW en Marco Boots is drie jaar lang een mooie verbintenis gebleken en beide partijen kunnen daar zeer goed op terug kijken. Een periode waarbij club-coryfeeën stopten als speler en jeugd de kans heeft gekregen en gepakt. Waarin twee keer een tweede plaats was te noteren en periodetitel voor het eerste team. Ook een periode waarin het tweede team reserve 1e klasse is gaan spelen. Marco Boots is een aimabele warme persoonlijkheid en paste prima bij onze club. We komen nog met een beschrijving terug over deze driejarige verbintenis met Marco. Voor nu Marco, namens velen, hartelijk bedankt en veel succes bij je nieuwe club.

Met Koen Verlaat gaat het goed wil hij laten weten en langs deze weg iedereen bedanken voor de belangstelling van een ieder en de selectie voor de attentie die hij kreeg. Mooi Koen! De laatste blinde poule van dit seizoen werd gewonnen door Marco Boots, maar dat zal Marco kennende als een schrale troost hebben ontvangen. Evenwel van harte gegund Marco, zo is het ook weer. Foto’s van onze huisfotograaf Dik Haakman van de wedstrijd zijn te vinden in het menu. Gerard Mol en Dik bedankt voor wederom een mooi seizoen in beeld brengen. Het leverde weer prachtige reportages op. En Dik zal wel doorgaan met foto’s maken, want de bouw van kantine De Westrand in beeld brengen doet hij ook met veel plezier.

Ton Sijm