Terugblik door de voorzitter

JOHN_GROOT.jpg

HET COLLECTIEF VAN VVW

Door voorzitter van VVW John Groot

Wie had kunnen denken dat we zo’n enerverend seizoen zouden hebben dan het afgelopen seizoen 2017/2018. Na de brand van 27 april op Koningsdag en het afscheid van een aantal ervaren selectiekrachten hoopten we leuk mee te kunnen doen in de 3de klas. Er moest een nieuw team worden geformeerd en volgens velen zou het lastig worden. Het werd het hele seizoen een strijd om het kampioenschap en sinds jaren weer een prijs gewonnen door een periodetitel te winnen en daardoor nacompetitie te spelen. Promotie helaas net niet gelukt, maar we hebben wel laten zien dat VVW voor de komende jaren met veel vertrouwen verder kan. Dat geldt niet alleen voor ons eerste, maar ook voor ons 2de. Dat handhaafde zich in de reserve 1ste klas. Het 3de deed lang mee voor het kampioenschap en het 4de werd kampioen!

De dames konden zich prima handhaven in de 4de klasse. Maar ook onze jeugd deed het prima. Bijna alle vertegenwoordigende teams presteerden naar behoren, met het kampioenschap van de meisjes onder 11 (MO11)als mooie beloning! Regelmatig kijk ik bij de diverse teams en heb de titel van dit schrijven “het collectief van VVW” niet voor niets gekozen. Wat mij opvalt, is dat we eigenlijk bij VVW niet van teams moeten spreken, maar van een collectief en dat geldt voor alle teams.

Het mooiste voorbeeld daarvan was de wedstrijd van onze JO19 thuis tegen FC Medemblik zonder een aantal vaste waarden. (die waren met 1ste en 2de mee) JO19 stond met 5-1 achter met de rust en wonnen die wedstrijd uiteindelijk met 7-6. Voor mij, zonder een ander collectief tekort te doen, de leukste wedstrijd die ik heb gezien. Wat een inzet en passie met elkaar! In de laatste wedstrijd van ons vlaggenschip tegen Schoten hebben we een groot aantal jongens van JO19 al aan het werk gezien. Zoals ik al aangaf, we gaan nog vele jaren genieten van al deze jonge talenten. Een compliment is ook op zijn plaats voor onze Technische Commissie. Het jarenlang gevoerde beleid werpt zijn vruchten af en let maar op! Ook de komende jaren zullen er nog veel jonge spelers doorbreken.

VRIJWILLIGERS EN (OPROEP)SCHEIDSRECHTERS
Zoals elke vereniging draaien wij op onze vrijwilligers. Zonder hen geen voetbal en/of verenigingsleven mogelijk. Bij VVW-voetbal hebben we een vaste groep van ongeveer 75 vrijwilligers. Daarnaast nog ongeveer 100 bereid willigen, wanneer er mensen nodig zijn voor veel verschillende werkzaamheden. Hierdoor hebben we bijvoorbeeld de hele noodvoorziening in drie maanden kunnen realiseren. Een prestatie van formaat!!
Echter voor volgend seizoen dreigt er een tekort aan scheidsrechters voor de jeugd op zondag. We hebben het dan over de JO17 en JO19. Ik doe dan ook een beroep op alle mensen in de woonkern Wervershoof (6500 inwoners)om ons te helpen. Wellicht oud voetballers, andere sporters of iemand die het gewoon leuk vindt ook wat voor de gemeenschap te doen. Eventuele cursus of begeleiding is geen probleem, wij helpen je bij de start. Het mooist zou een groep van 4 of meerdere mensen zijn, zodat je maar eens in de maand een paar wedstrijdjes gaat leiden. Kom op mensen blijft niet zondagochtend in je duster aan de thee zitten, want dat kan ook nog als je 80 bent. Help ons om deze jonge gasten te kunnen laten voetballen. Aanmelden bij bestuur, technische Commissie of Ed Meester. Of via deze e-mailadressen: Frank Dekker frank@dekkerglascultures.nl Harm Steltenpool harmsteltenpool@hotmail.com

VOORTGANG COMPLEX
Wat betreft de nieuwbouw van kantine De Westrand en de kleedaccommodatie verloopt alles zeer voorspoedig. De bouw ligt op schema en we hopen aan het begin van 2019 gereed te zijn. De overgang van de tennisvereniging naar de Westrand gaat moeizaam. De verenigingen zijn er al lang uit. Alle buitensport verenigingen, tennis, handbal, skeeler, jeu de boule en voetbal centreren op de Westrand is onze wens. Het wachten is op het groene licht van de Gemeente Medemblik. Zoals jullie zullen begrijpen is dit een financiële kwestie. We zijn in vertegenwoordiging van de verenigingen in gesprek met de gemeente Medemblik. De voorzitters van tennis, handbal en ondergetekende gaan er vanuit dat we eruit zullen komen. Deze door bekende omstandigheden ontstane kans om dit te realiseren komt maar één keer langs en moeten we niet voorbij laten gaan.

VOORZITTER
Als voorzitter van de voetbal wil ik leden, vrijwilligers en iedereen die het verenigingsleven een warm hart toedragen bedanken voor hun inzet. Blijf het vooral doen, want we hebben jullie allemaal hard nodig!! Het was voor mij persoonlijk als beginnend voorzitter een bewogen en mooi eerste jaar. Waarbij ik vooral de samenwerking met Stichting Beheer Sportpark De Westrand, VVW-handbal, TV De Kaag als zeer positief heb ervaren. Samen sterk!

Deze week kreeg ik te horen dat mijn opvolging al is geregeld. Mijn kleinzoon van 5 jaar gaat op voetbal en kwam dat enthousiast melden. Hij had ook het promotie filmpje van de KNVB gezien en wist goed te benoemen wat hij later worden, precies: “voorzitter”.
Allen een mooie vakantie gewenst en als collectief op naar het volgende seizoen.
John Groot