In gesprek met Carlo Bot van Grootslaghoreca

09-09-2018

In gesprek met Carlo Bot van Grootslaghoreca, bordsponsor VVW-voetbal

In gesprek met Carlo Bot van Grootslaghoreca, op het gelijknamige vakantiepark te Andijk, is de clubgeschiedenis in duiken. De reden van dit artikel en waardering voor de jarenlange loyaliteit naar onze club. Vader Gerard Bot startte rond 1980 zijn bedrijf Grootslaghoreca op gelijknamig vakantiepark te Andijk. Destijds dacht oud-voorzitter/erevoorzitter Theo Dol laten we deze geboren Wervershover strikken voor bordsponsoring. Dat stond toen nog in de kinderschoenen. Gerard Bot zei ja en werd zo één van de allereerste bordsponsors van onze club. Gerard Bot is dat blijven doen totdat hij evenals Theo Dol op te jonge leeftijd overleed. Het jaar dat Gerard Bot overleed was 2011. Zoon Carlo, die vanaf 1997/1998 al in de zaak was, nam het familiebedrijf over. Want zo kunnen we dat wel noemen, met partner Ellen, moeder Els, broer Richard en schoonzus Astrid in het bedrijf. Niet alleen heeft men Grootslaghoreca. Daarnaast wordt Sarto te Andijk nog gepacht!

Carlo zette de bordsponsoring voort en zo kunnen we dus spreken van een enorme loyaliteit naar onze club door vader en zoon. “Hoort er ook wel bij dat je het verenigingsleven steunt,” zegt Carlo. “Sporting Andijk doen we evenals VVW-voetbal. Je kunt natuurlijk niet ieder verzoek honoreren, maar deze clubs steunen we in ieder geval”. VVW is superblij met deze jarenlange loyaliteit, want zonder sponsors zou de club zeer beperkt zijn in haar mogelijkheden. Carlo is van alle markten thuis. Hij staat o.a. 2 dagen per week als kok in het restaurant in het hoogseizoen. “Ja, het draait lekker zo’n zomer. Lekker druk op terras, snackbar, in het pannenkoeken gedeelte en het restaurant. Zo’n 60% zijn Duitse gasten. Er zijn met de IJsselhof mee zo’n 500 bungalows waarvan ongeveer de helft in de verhuur”. Carlo geeft ook aan dat je kunt merken dat de crisis voorbij is. “Mensen gaan weer meer met vakantie”. “Uiteraard zit er variatie in de bezetting door het jaar heen met als piek het hoogseizoen”. Er zijn ook gasten uit de directe omgeving die gebruik maken van Grootslaghoreca. Mogelijkheden genoeg, want Grootslaghoreca is een horecabedrijf voor gasten op het park, maar evenzo voor gasten buiten het park.

Voor oud en jong. Speeltuin/zwembad nabij en de horecagelegenheid heeft mooie deelfaciliteiten. Restaurant, bar met o.a. twee poolbiljarten, een tafelbiljart, 4 bowlingbanen, een grote feestzaal waar begin november een korenfestival plaats vindt, snackbar, pannenkoek restaurant en een kleurrijk terras. Carlo laat het bedrijf met trots zien. Leuk om zo met Carlo door dit mooi geoutilleerde bedrijf te lopen. Fijn dat in de voormalige Proefpolder nu een prima horecabedrijf is gevestigd. Bijzonder tijdens de rondleiding is dat er aan de wand van het restaurant een, uiteraard onklaar gemaakt, oud jachtgeweer hangt van Cees Swart. Deze ook te vroeg overleden bekende VVW-persoonlijkheid was een vriend van Carlo’s vader.

Het hoogseizoen is voorbij, maar werk genoeg. Zeker met Sarto erbij waar binnenkort Rory Gallagher optreedt. Korenfestival bij Grootslaghoreca en Rory Gallagher bij Sarto. Carlo Bot heeft niet alleen brede belangstelling voor het verenigingsleven, maar ook voor muziek. Bij het afscheid nemen geeft Carlo aan dat de loyaliteit als bordsponsor blijft. Als club zijn we zeer blij dat deze 38-jarige! verbintenis wordt voorgezet. Carlo bedankt voor de gastvrije ontvangst en succes met dit mooie bedrijf.