VVW kent een goede start nieuwe seizoen

23-09-2018

Oude tijden herleven bij VVW-KGB in het openingsduel nieuwe seizoen

Supporters die VVW al sinds jaar en dag volgen weten dat er in het verleden sprake was van het ‘VVW-kwartiertje’. Het laatste kwartier van de wedstrijd om de gelijkmaker of de winnende treffer te forceren door er een ‘schepje er bovenop’ te doen. VVW had dan meer conditie dan de tegenstander. Zondag was dat ook het geval. Dat is een compliment aan team en trainersstaf, want je moet het wel kunnen en VVW kon dat afgelopen zondag. Het is vooral een goede prestatie, omdat VVW bijna een uur lang met 10 man speelde. Joris Schouten moest na zijn tweede gele kaart vroegtijdig het veld verlaten. Tot de 75e minuut was er ook qua kansen aan beide kanten niet veel te melden. Waarvan in de 60e minuut die van Rob Neuvel een subtiele poging was, omdat de keeper iets te ver voor zijn goal stond. Het was vooral een wedstrijd met veel inzet en weinig kansen tot de 75e minuut. En veel gele kaarten aan beide kanten waardoor er ook aan beide kanten vroegtijdig een speler het veld moest verlaten. De man van KGB toen het nagenoeg tijd was. Het laatste kwartiertje kon VVW dus met tien man een tandje bijschakelen en kwamen de kansen wel. Het begon in de 75e minuut met een onderschepte aanval van KGB door Jorren Grooteman. Vervolgens bereikte hij Rob Neuvel met een mooie steekpass. Die vond de keeper op zijn weg. In de 80e minuut een mooi schot van Stefan Otsen. VVW bleef druk zetten en Rens Grooteman zag zijn prima inzet door de keeper gekeerd. Uit de corner die daardoor ontstond nam Stefan Otsen de afvallende bal in één keer op zijn slof. Deze prachtige inzet trof geen doel. Weer even later Tom Smit door de defensie heen en jawel de keeper van KGB was wederom de baas.

In de 87e minuut kwam Dave Kok in het veld voor de hard werkende en goed spelende Rens Grooteman. Kijken of Dave wat kon forceren. En jawel, in blessuretijd werd Dave op aangeven van Tom Smit, met een bekeken goal, matchwinnaar. Koen Verlaat haalde de bal nog van de lijn en tot het einde toe doorgaan en daarvoor de goede conditie hebben loont dus. Een mooie overwinning en goede start van het nieuwe seizoen. Een compliment aan een ieder waard. De aanwezige supporters bedankt om met dit herfstachtige weer onze ploeg te steunen. In de tribune, om het veld, maar ook deels onder de luifel van de nieuwe kantine. Als deze nieuwe kantine klaar is kunnen er nog meer droog staan, maar laten we er van uit gaan dat het vaker droog is, dan dat het regent. Krijn de Haan won de blinde poule en stort het bedrag in de clubkas. Dank je wel Krijn, top! Volgende week gaan we op bezoek bij Texel. Kijken of deze goede start een vervolg krijgt. Een goed begin is het halve werk. Gefeliciteerd mannen. Foto's van de wedstrijd van Dik Haakman vindt u in het menu onder kopje foto's