Eerste overwinning dames 1 en wie zijn hun trainers

01-10-2018

Dames VVW 1 winst op Grashoppers 3-1

De eerste competitie wedstrijd van het seizoen stond afgelopen zondag voor onze dames op het menu, thuis tegen Grashoppers. Aan het weer en de fanatieke trainingen van afgelopen week zou het zeker niet liggen. Ondanks dat de dames met veel enthousiasme aan de wedstrijd begonnen verliep het begin wat rommelig. Van beide kanten kwamen niet veel kansen, tot de 24ste minuut. Nikky vloerde een speelster van Grashoppers en ze kregen een vrije trap tegen. Deze werd er heel mooi ingeschoten, onhoudbaar voor de keepster. De wedstrijd zette zich nog steeds erg rommelig voort. De 1-1 kwam daarom ook erg onverwachts. Lynne schoot de bal van ver afstand met een boog fantastisch het doel in. Vlak voor rust kreeg Grashoppers nog een corner. Manon de keepster hielt hem eruit maar de bal kwam wel terug in het spel waardoor grashoppers nog een grote kans kregen, gelukkig belandde deze op de lat.

De dames gingen met 1-1 de rust in en wisten dat er verandering moest komen in het spel. Na wat limonade, een banaan en een stevige peptalk van trainer Ruud gebeurde dit ook. Vanaf de eerste minuut werd er eindelijk fel gevoetbald en goed getikt. Kort na rust kreeg VVW een ingooi, Silvia gooide de bal naar Floor die daardoor ruimte had om de bal strak naar Trijntje te spelen. Trijntje wist hem net binnen te houden van de achterlijn en voor te geven op Gaby die voor het doel op haar beurt wachtte om het af te ronden. Het drukzetten werd meteen beloond met 2-1. Binnen 5 minuten volgde ook de 3-1. Floor kwam in een duel in het 16 meter gebied. Ze kwam samen met een speelster van Grashoppers ten val, gelukkig wist ze nog net de bal op Trijntje te geven. Die kon hem weer op Gaby geven die het mooi afrondde. De 3-1 kon gevierd worden! VVW liet Grashoppers na de 3-1 weer wat meer voetballen waardoor ze gevaarlijk dicht bij een doelpunt kwamen. Eén speelster brak door de verdediging van VVW heen en kwam één op één te staan met Manon, die de bal gelukkig uit het doel wist te houden. VVW voetbalde de wedstrijd uit en waren tweede helft de bovenliggende partij. De derde helft kon dus gevierd worden met een 3-1 overwinning en Jillz!
Verslag Floor van Paasen. Foto’s komen onder kopje foto's in menubalk van Dik Haakman

Tweede seizoen voor duo Ruud en Henk als trainers van damesvoetbal 1 VVW
Ruud de Winter en Henk van Zelm trainen al zeven jaar samen damesteams. En dat doen ze met veel plezier. Beiden waren eerst bij het herenvoetbal betrokken, maar via hun eigen dochter zijn zij in het damesvoetbal terecht gekomen. Dit doen zij voor het tweede seizoen bij VVW en vol enthousiasme en ambitie. Toen Ruud en Henk vorig begonnen waren de dames net gepromoveerd van de 5e naar de 4e klasse. Onder de hun leiding eindigde de dames 1 vorig seizoen in deze klasse op een verdienstelijke vierde plaats. Ruud en Henk gaan dit jaar voor het hoogste en willen graag met de dames promotie naar de 3e klasse afdwingen. Spelen in de A-categorie. Dat is een mooie en heldere doelstelling. Beiden zijn heel tevreden over het niveau van de huidige damesselectie. Er zijn een paar nieuwe speelsters bij, maar de groep is nagenoeg compleet gebleven. Ruud en Henk hebben de dames meer vaste posities gegeven en vaste spelpatronen in het team gekregen. Dat moet dit jaar zijn vruchten afwerpen in de strijd om de 1e plaats. Ruud heeft bij Blokkers nog een beleidsplan meisjes/damesvoetbal geschreven en heeft dus veel ervaring met damesvoetbal evenals Henk die bij Woudia heeft gezeten. We gaan het volgen. Veel succes heren.