Groeten uit Texel!

02-10-2018

Texel’94- VVW 3-2(2-0)

Het had zo maar een dagje vakantie kunnen zijn. Zonnetje, de overtocht met een overvolle veerboot, terrasje koffie, biertjes een en al gezelligheid in Den Burg op Texel, wat wil je nog meer. Het reisdoel was de wedstrijd Texel’94 – VVW, en in 1e instantie dacht ik veel VVW-supporters te zien op de parkeerplaats aan de overkant veel geel en zwarte kleding. Niets was minder het waren ruim 2000 hardlopers voor “de halve van Texel” ook leuk natuurlijk, in een ver verleden waren dit ook mijn soort weekenden. Mooi in het zonnetje op het terras geïnstalleerd zie ik de 1e VVW-supporters al voorbijlopen en niet veel later komen de Families Grooteman en Otsen met de fiets richting het terras. Nou dat belooft wat. Na 1½ uur gezelligheid gaan we toch maar eens richting het voetbalveld om ons vlaggenschip in actie te gaan zien. Tot mijn verbazing hadden er maar 11 of waren het nou 12 supporters de oversteek gewaagd, niet gewend en dus erg teleurstellend. Toch leuk als VVW zichzelf voorstelt aan de bijna lege tribune op Frank en Jolanda Neuvel na dan. Maar goed na dit sentimentele geneuzel de wedstrijd dan.

10 min. Later dan gepland fluit de scheids voor de aftrap. VVW zonder de geschorste aanvoerder Joris Schouten begint goed aan de wedstrijd toont initiatief en er lijkt geen vuiltje aan de lucht tot aan de 4e min. Een hoge bal komt richting het doel van VVW, Marco Smit lijkt de bal te vangen, maar laat hem los en ja dan is Texel er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. VVW laat zich niet van de wijs brengen en een schot van Tim Neuvel gaat via de lat over. VVW probeert met hoog druk zetten Texel in de fout te dwingen maar moet dan wel zelf oppassen voor de snelle counters. Gelukkig is Texel slecht in de afwerking. In de 32ste min. gaat het dan alsnog fout wanneer de verdediging van VVW er niet goed uitziet komt Texel op 2-0. Het spel van VVW oogt soms rommelig maar als collectief blijven ze wel overeind. Daar tegenover staat een technisch vaardige ploeg die ook het fysiek niet schuwt om VVW te ontregelen. Kevin v.d. Thiel zoekt van afstand nog naar de aansluitingstreffer maar helaas, ook zijn schot spat op de lat uiteen en dan is het rust.

2e helft. moet Marco Smit direct vol aan de bak maar met een paar goede redding houd hij zijn doel schoon. Een goed moment van VVW, Rob Neuvel zet goed druk jaagt zijn tegenstander op, verovert de bal, geeft direct voor op Rens Grooteman die de aansluitingstreffer binnenschiet 2-1. In deze fase hangt eerder de 2-2 in de lucht dan de 3-1. Vervelend genoeg moet Koen Verlaat met een blessure het veld verlaten. Daan Schouten in zijn vervanger. De keeper van Texel oogt de hele wedstrijd al niet zeker bij spelhervattingen en Tom Smit besluit hem maar eens flink onder druk te zetten. En inderdaad de keeper gaat de fout in en schiet tegen hem aan. Tom omspeelt de blunderende keeper en scoort de 2-2 of toch niet. Op dat moment volgt er een staaltje theater van de eerste orde. Wanneer Tom hem passeert maakt de keeper een schwalbe waar Arjen Robben jaloers op zou zijn. De tot aan dit moment goed leidende scheids wees eerst gedecideerd naar het midden, maar na veel protesten van de Texelaars besluit hij de goal toch af te keuren. De paar VVW-supporters die het voor hun ogen zagen gebeuren laten hun ongenoegen dan ook luidkeels blijken en krijgen zelfs van de scheids een uitleg hoe hij tot zijn dwaling is gekomen. VVW toch een beetje van slag probeert van alles en gaat zelfs even mee in het fysieke spelletje. Hier er daar ontstaan wat opstootjes maar daar blijft het bij en soms is dat ook goed om de boel weer even op scherp te zetten. Dan gaat de VVW-verdediging wederom opzichtig in de fout en lijkt de wedstrijd gespeeld 3-1 Texel. Een paar VVW-supporters houden het dan voor gezien en verlaten met “wij pakken een bootje eerder” het complex. Jammer want ze missen dan wel een hele leuke fase waar VVW het beste van zich laat zien. Dave Kok komt Tim Neuvel vervangen voor wat extra power voorin en Paul Neuvel komt Jorren Grooteman aflossen. Texel doet in deze fase en consolidatie en terecht met 3-1 op het scorebord. Toch komen er nog voldoende kansen en Rob Neuvel toont weer eens zijn klasse met een prachtig lobje over de keeper en staat het ineens 3-2. In de resterende 10 min. stijgt de spanning tot grote hoogte als Dave Kok zijn inzet via en tergend langzaam richting de doellijn ziet rollen. Via een snoekduik probeert hij de bal nog met zijn hoofd over de lijn te koppen maar helaas waren daar nog net de armen van de keeper van Texel. In de slotminuten krijgt ook Texel nog een aantal kansen maar Marco weet met een paar fantastische reddingen erger te voorkomen. De laatste aanval van VVW met opnieuw een hoofdrol voor Dave kok die een voorzet in een keer vanuit de lucht op zijn rechter neemt en de bal over de keeper heen bijna tot doelpunt promoveert helaas staat er nog een speler van Texel op de doellijn die de bal met een ferme trap richting middenlijn schiet. Dit betekent ook het einde van de wedstrijd. Heel erg jammer want de 3-3 zou gezien het spelbeeld in de 2e helft dik verdiend zijn geweest.

A.s. zondag 7 oktober om 14.00 uur speelt VVW thuis tegen Kleine Sluis op sportpark De Westrand. Wij hopen dat u er dan als supporters weer in groten getale bij bent! Groet Peter Schilperoort.