Apollo'68 VR 1 - VVW VR 1 2-2

08-10-2018

 

Zondag mochten de dames in de vroege morgen aantreden tegen Apollo 68. Zo fris en fruitig als de meiden waren, zo beroerd lag het veld er bij. De kuilen/gaten waren niet op twee handen te tellen en de lijnen waren zo scheef dat de lijnentrekker wel dronken leek. Dit beloofde een zware pot te worden.

 

De dames begonnen sterk en hadden het eerste deel van de eerste helft de overhand. Er werd goed getikt maar helaas volgde hier weinig kansen uit. Na 20 minuten kwam Apollo gevaarlijk dichtbij het doel van VVW. Manouk was goed aan het verdedigen, de speelster van Apollo wist hier geen raad mee en duwde Manouk tot driemaal toe met twee handen in haar rug. De scheidsrechter had een te snelle en vooral te donkere planga op en zag de overtreding niet. Resultaat was een onterecht tegen doelpunt. Na dit doelpunt werd het spel wat chaotisch. Ook had de scheidsrechter de spelregels ietwat aangepast, een bal tegen houden in de zestien met je hand en iemand onderuithalen resulteerde niet in een penalty. Twee beslissingen van de scheids die in het nadeel van onze dames werkte. Door het chaotische spel kwam Apollo nog twee keer één op één te staan met keepster Manon, gelukkig wist zij de ballen eruit te houden.

 


De tweede helft begon er weer meer rust te komen in het spel, dat werd meteen beloond met een fantastisch doelpunt. Trijntje kopte de bal naar José, José kon de bal strak voor geven op Iris die vervolgens de bal mooi in het doel kon plaatsen. Dik verdient doelpunt. Na de rust had de scheidsrechter zijn spelregels toch wat aangescherpt, maar ook voor een tweede handsbal in de zestien gaf hij weer geen penalty. Weer in het nadeel van VVW. Ook werd het spel van beide kanten erg fanatiek gespeeld, beuken, trekken en duwen was er niets bij. Om de bal tegen te houden moest Irene zelfs een judo rol toepassen. Hierna volgde nog een handsbal van een speelster van Apollo in de zestien, dit keer zag de scheidsrechter het wel. Dus de bal mocht op de stip. Kelly, onze laatste dame, die samen met de achterhoede weer super stond te verdedigen schoot de penalty fantastisch het doel in. Na dit doelpunt volgde helaas al snel de 2-2, een mooi doelpunt van Apollo waar Manon niet bij kon. De laatste minuten tot het eindsignaal waren spannend, de meiden hebben alles gegeven, helaas zat niet alles mee deze wedstrijd. Toch één puntje mee terug naar Wervershoof.

Alle nieuwsberichten

Nieuws