VVW 1 wint met 4-1 en VVW 2 verliest met 3-1

14-10-2018

VVW speelt een geweldige eerste helft en wint met 4-1 van Hugo Boys

Hugo Boys kreeg wel de eerste kans, maar VVW speelde een geweldige eerste helft, waarbij de 3-0 ruststand hoger uit had kunnen zijn. Het was genieten de eerste helft voor de meegereisde supporters. Genieten van het zonnetje met een extra zomerzondag en het spel van VVW. VVW werd na de eerste aanval van Hugo Boys de betere ploeg en creëerde veel kansen. Stefan Otsen, Tom Smit en Rob Neuvel met een hele mooie actie, net subtiel naast doel, waren de eerste kanshebbers voor de openingstreffer. Na ruim een kwartier werd Tom Smit van de bal gelopen in de zestien en de bal ging op de stip. Tom benutte de penalty beheerst. Een paar minuten later werd Ingmar Ruiter onderuit gehaald binnen de zestien. Een tweede penalty. Moedig ging Tom Smit weer staan en plaatste de bal net te scherp in dezelfde hoek en de bal belandde op de paal. Even later bijna Rob Neuvel voor de tweede goal, maar de bal ging net naast. Niet veel later, rond de 25 minuut, stuurde Rob Neuvel Rens Grooteman de diepte in. Rens rondde fraai af en VVW op 2-0 voorsprong. Het team bleef met volle inzet gaan en bleef het doel van Hugo Boys bestoken. De keeper stopte de gehele wedstrijd veel ballen, maar op het prachtige schot van Rens Grooteman, van grote afstand geschoten, had hij geen antwoord. Veel toeschouwers vonden dit de mooiste goal van Rens in het nog prille seizoen en zo is het. VVW op ruime voorsprong en het is lekker rusten met 3-0 na een uitstekende eerste helft van VVW zijde.

Na de rust was het spel minder, maar wel een helft waarin VVW tot de 70e minuut de betere ploeg was. Met mooie aanvallen en kansen. O.a. een mooie steekpass van Rens Grooteman op Tom Smit, maar die vond de keeper op zijn weg. Dat was niet de enige keer dat die in de weg stond. Jammer dat VVW de voorsprong niet verder op liet lopen, want de kansen waren er wel degelijk. Tim Neuvel kwam in de ploeg voor Tom Smit. Tim had eerst bij het tweede gespeeld. Het laatste kwartiertje werd het nog een wedstrijd. Eén van de spaarzame uitvallen tot dan van Hugo Boys betekende de 1-3 en toen ging het spel de laatste fase op en neer. Hugo Boys ging voor de tweede en meer. VVW kreeg daardoor ook haar kansen wederom. Ondertussen waren Jaap Sneeboer en Thijs Nugter in de ploeg gekomen voor Koen Verlaat en Kevin van de Thiel. De tweede treffer van Hugo Boys kwam niet. Marco Smit en ballen net naast verhinderde dat. Wie wel scoorde namens VVW was Ingmar Ruiter met een goede goal. Ingmar deed dat in blessuretijd en scoorde daarmee zijn eerste treffer in de hoofdmacht van VVW. 1-4! Al met al een goeie overwinning en nu was een prima eerste helft voldoende om de drie punten mee te nemen naar Wervershoof. Goed gedaan mannen en als jullie zoveel kansen blijven creëren en ze daarbij ook afmaken dan kunnen we groeien in het seizoen met deze selectie voor ons vlaggenschip. Individuele complimenten delen we niet uit, dit was teamwork en hou dat zo vol. Blijf elkaar vinden in het veld met onderlinge positieve coaching en met meer scoren dan de tegenstander. Volgende week VVS Spanbroek. Supporters bedankt. Foto’s van Gerard Mol in het menu onder foto’s.
Ton Sijm

LSSV 2-VVW 2
Na een gelijk opgaande wedstrijd met 2 leuk voetballende ploegen komt na 22 min LSVV een beetje fortuinlijk op voorsprong, miscommunicatie tussen keeper en verdediger VVW. Op slag van rust wordt een aanvaller vrij voor de keeper gezet, Jelle probeert weg te werken, maar de bal gaat in de kluts tegen de aanvaller en het staat 2-0 voor LSVV. De tweede helft, VVW verzuimt de 2-1 te maken en LSVV scoort wel de 3-0. Fenno Dol voor Thijs Schouten. Jelle Schouten voor Joost Neefjes. Aanval VVW Jelle Schouten schiet van 20mtr en via de paal 3-1. Frank Schoorl komt voor Dani Houwerzijl. VVW gelooft er nog wel in en zet het laatste kwartier alles op alles. Volop doelkansen nog voor Jelle Schouten, Tim Neuvel en Huub Steltenpool maar helaas het is 3-1 gebleven.
Peter Schilperoort