VVW VR 1 - Flevo VR 1 6-0!!

15-10-2018

VVW VR 1 - Flevo VR 1  6-0

Op een zonnige zondagmorgen op 14 oktober had VVW vr 1 om 12:00 uur een wedstrijd tegen Flevo vr 1 op de planning staan. Bijna iedereen was op tijd aanwezig (er worden geen namen genoemd). Ondanks de vele geblesseerden stond er evengoed een sterk team op het veld. Dit was in de eerste minuten nog niet terug te zien, maar in de 11e minuut maakte Iris de openingstreffer. Manouk gaf een mooie voorzet en de keepster was niet balvast waardoor Iris hem binnen kon tikken. In de 19e minuut was het weer raak. Door een prachtige cornerbal van Floor had Lynne alle ruimte om de bal mooi in het netje te plaatsen. De meiden dachten dat het al gespeeld was en zakten wat af. Dit resulteerde in de volgende uitspraak van coach Ruud: ‘’Deze ploeg moeten we oprollen!’’

In de 26e minuut mocht Nikky warmlopen, na wat moeite met het warmloophestje mocht zij het veld betreden. Met succes, want de vrouwen scoorden gelijk de 3-0. Door wat geklungel van de tegenpartij in de zestien kon Gaby de bal afleggen op Trijntje. Trijntje kon hem goed in de hoekjes plaatsen, de keepster was kansloos. De meiden waren op dreef, want vlak daarna gaf Manouk een perfecte bal op Gaby. Gaby kon de bal er gemakkelijk intikken. Helaas was deze euforie voor kort, want de grensrechter vond het buitenspel. Hier waren de meningen duidelijk over verdeeld. De meiden lieten zich niet van hun stuk brengen en bleven de duels opzoeken. Via een pass van Irene op Lynne, kwam de bal in de zestien. De keepster was alert maar Trijntje gelukkig ook. Ze zocht het duel op met de keepster, waardoor deze verkeerd op de grond terecht kwam. Met nekklachten verliet zij het veld en werd zij vervangen door één van de speelsters uit de voorhoede. Een minuut voor rust scoorden de vrouwen de 4-0 wederom uit een corner. Gaby legde hem in het netje, ditmaal werd hij wel goedgekeurd.

Vol goede moed en met een aantal wissels gingen de vrouwen de tweede helft in. De eerste 10 minuten waren ze nog wat aan het genieten van de zon, waardoor de tegenpartij hun eerste grote kans van de wedstrijd kreeg. Manon was gelukkig wel scherp op doel in de schaduw en wist het doel schoon te houden. De energie kwam weer terug in het team, Gaby kwam één op één met de keeper en kreeg ongelukkig de bal tegen haar hoofd. Ze stapte uit het veld om bij te komen, waardoor de laatste vrouw Kelly de spits in ging. Nikky nam de taak van Kelly achterin over. Rond de 70e minuut kregen de vrouwen weer een corner, ja je raadt het al: 5-0. Lynne raakte hem weer goed. Het kon niet meer misgaan, dus speelden de vrouwen de laatste minuten keurig uit. De eindstand werd 6-0. Een diepe bal op Iris richting de achterlijn. Iris legde hem terug op Kelly die alle ruimte had om het doel te vinden. Met opgeheven hoofd verlieten de meiden het veld, het doel bleef schoon dus ook complimenten naar de achterhoede en de keeper. De meiden hebben de ploeg opgerold, precies zoals coach Ruud dat wilde. Met deze winst sluiten de dames mooi aan bovenin.