VVW haalt drie punten in een aantrekkelijk duel

22-10-2018

VVW speelt goed samen en wint verdient van VVS met 5-1

VVW heeft tegen VVS uit Spanbroek in een, voor de vele toeschouwers, leuke wedstrijd een mooie zege geboekt. De 5-1 was ruim en dat kwam vooral omdat VVW zich ook samen door de moeilijke fases in de wedstrijd speelde. VVW creëerde tot de 0-1 een drietal prima kansen. Waaronder een kans waarbij Ingmar Ruiter de diepte werd in gestuurd, maar zijn mooie lob ging over de keeper net naast de verkeerde kant van de paal. Het was echter VVS dat de score opende. In de omschakeling, op het moment dat VVW veel mensen voor de bal had, profiteerde VVS van de geboden ruimte. Aan de linkerkant kwam VVS snel richting VVW-doel en daar kopte de vrijstaande VVS-speler goed in. VVW was niet uit het veld geslagen en voetbalde op dezelfde voet samen verder. Het was een redelijk open wedstrijd waarin VVW over het algeheel de betere ploeg was. Er werd samen goed opgebouwd, aangevallen, verdedigd en met volle inzet. De 1-1 viel in de 26e minuut. Een goede actie van Rens Grooteman tegen de achterlijn en die legde de bal terug op Raymon Koning. Raymon schoof de bal rustig in het doel. De grensrechter van VVS vlagde dat de bal over de achterlijn zou zijn geweest, maar dat was niet zo. De scheidsrechter stond er prima voor en wees gedecideerd naar de middenstip. Mooie goal! Even later vonden Raymon en Rens elkaar weer, maar nu andersom. Een vrije trap van Raymon werd keurig ingekopt door Rens. 2-1 Vanaf dat moment drong VVS meer aan en ontstond er met name op het middenveld meer ruimte voor beide ploegen. VVW verschafte zich meer kansen dan VVS. VVS plaatste de ballen naast, over en anders was Marco Smit daar nog. VVW wist in de eerste helft de kansen nog niet om te zetten in doelpunten. Bijvoorbeeld, een prima vrije trap van Joris Schouten, werd evenzo gepareerd door de VVS-goalie.

In de tweede helft bleef het een leuk duel om naar te kijken. VVW speelde qua spelbeeld iets minder dan in de eerste, maar wist wel weer genoeg kansen te creëren en een aantal te benutten. Met name in de laatste fase. Rond de 60e minuut legde Rob Neuvel vanuit een corner de bal terug op Rens Grooteman, die weer goed stond en bal inschoot. 3-1. Tom Smit kwam in het team voor Ingmar Ruiter. VVS drong aan op haar tweede goal. Dat lukte niet. VVW wierp zich letterlijk voor de bal in persoon van Joris Schouten tijdens het verdedigen en VVW bleef zichzelf kansen verschaffen met mooie aanvallen over verschillende schijven. Thijs Schouten kwam in de ploeg voor Keven van der Thiel. Wie er ook mee speelde in deze wedstrijd er werd door het gehele team goed gevoetbald en dat is een algemeen compliment waard aan alle spelers. VVS werd langzamerhand uit de wedstrijd gespeeld en in het laatste kwartier waren er prima aanvallen van VVW-zijde te noteren. O.a. één via Tom Smit(die de keeper ook al had laten strekken met een eerdere actie), Joris Schouten en Thijs Schouten die de keeper op zijn weg vond. Thijs Schouten scoorde wel met een goede schuiver van net buiten de zestien. De keeper kwam wat lengte tekort toen hij naar de hoek dook en Thijs schoof de bal keurig in het hoekje. 4-1. Een prachtige actie van Rob Neuvel, maar zijn lob trof net geen doel. Vanuit de toegekende corner wist Rob fraai te scoren door de bal zuiver in de hoek te schieten. De 5-1 viel in blessuretijd en dat paste geheel in het beeld van de wedstrijd. Met volle inzet doorgaan tot de laatste seconde! Mannen, jullie hebben samen het publiek een leuke wedstrijd voorgeschoteld om naar te kijken. Dat kwam ook door een goed leidende scheidsrechter, die regelmatig de voordeelregel toepaste. Dat kwam het spel ten goede. Fijn ook om te constateren dat verschillende spelers kunnen scoren. Supporters bedankt. Jerry Nugter won het minutenspel en schenkt een bal. Top, bedankt Jerry! Judo Steltenpool won de blinde poule. Foto’s van de wedstrijd door Dik Haakman te vinden onder foto’s in het menu. Volgende wedstrijd a.s. zaterdagavond! 19.30 in Blokker tegen Blokkers 1.

Ton Sijm

VVW te zien en te lezen via www,weeff.nl   en VVW facebook wedstrijdverslag en interviews