Dames weer winst!

29-10-2018

Mooi verjaardagscadeau voor trainer Ruud

De zon lijkt wel altijd te gaan schijnen als de dames van VVW het veld betreden. Zo ook als voorgaande wedstrijden was het prachtig weer om te voetballen. Drie keer is scheepsrecht! Er kan met trots worden medegedeeld dat Yasmin Weel op de juiste tijd aanwezig was en niet een uur te vroeg zoals de jaren hiervoor. De dames begonnen goed aan de wedstrijd tegen Kolping boys en waren veelal in balbezit. Na tien minuten volgde dan ook de eerste kansen maar deze werden helaas niet beloond met een goaltje. Halverwege de eerste helft werd Manouk Aker vuil vastgehouden door een speelster van Kolping boys en kreeg een vrije trap. Laatste vrouw Kelly Kooiman nam de vrije trap vanaf de middellijn, ze vuurde de bal op Gaby van der Werf en die schoot hem netjes het doel in, 1-0. De kansen bleven komen vanuit VVW. Irene Sneeboer vloog over het veld en speelde drie vrouw voorbij. Ze kwam één op één te staan met de keepster, gaf hem toch af op Silvia Appelman die hem netjes in het hoekje plaatste, 2-0. De volgende goaltjes volgde daarna snel. Elles Laan schoot de bal op Gaby, Gaby gaf de bal voor en Cynthia Klaver schoot hem bij de tweede paal het doel in, 3-0. En de 4-0 kwam van Irene die de bal vanaf randje 16 mooi in het rechter bovenhoekje plaatste.
In de rust kregen de dames, naast een aantal kritische noten, een groot compliment van trainer Ruud de Winter ‘het beste voetbal laten jullie zien met tegenwind’. Want ja de dames hadden de eerste helft het gure oosten windje tegen. Dat betekende voor de tweede helft dat ze voor de wind hadden. Dit was even wennen, de dames kwamen niet meer terug in het spel van de eerste helft. Toch bleef de achterhoede scherp en kwam er geen doelpunt van Kolping boys. Met een 4-0 overwinning blijven de dames nog steeds in de race om kampioen te worden.