VVW creëert kans op kans maar verliest enigszins geflatteerd met 0-4 (0-1)

05-11-2018

De uitslag doet wellicht anders vermoeden maar VVW was vandaag echt niet de onderliggende partij. In de 1e helft minstens 10 kansen gecreëerd alleen de afronding liet veel te wensen over. Bloemendaal stelde daar eigenlijk weinig tot niets tegenover, maar een zondagsschot vanaf de rechterkant ging langs alles en iedereen van VVW en tegen de verhouding in stond het 0-1. Ja daar had de verdediging incl. keeper wel even alerter op mogen zijn. Goed niets aan de hand zou je zeggen maar toch lukt het VVW niet om de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. De 2e helft vertoonde eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Minimaal toch zeker 5 kansen gecreëerd maar afstandsschoten van Paul Neuvel, Thijs Schouten, Thijs Nugter en Huub Steltenpool troffen geen doel of vonden een geweldige keeper op hun weg die keer op keer de bal wist te keren. Als Bloemendaal door een terechte rode kaart dan ook nog eens met 10 man komt te staan zijn er voldoende mogelijkheden om de achterstand om te buigen zou je denken. De trainer besluit om er nog maar eens een paar verse krachten tegenaan te gooien. Guido van der Gragt, voor Tim Neuvel, Joost Neefjes voor Jelle Schouten, Fenno Dol voor Thijs Nugter en Roy van der Hulst voor de ongelukkig spelende Kees Korver. Echter door de daarmee gepaard gaande omzettingen gedurende de wedstrijd maakt dat het spel er van VVW niet beter op. Fout op fout sluipt in de ploeg en verdedigend ziet het er allemaal niet zo goed meer uit. Met 10 man weet Bloemendaal zelfs nog 3 doelpunten te maken. Maar met nog 25 minuten te spelen was er voetballend gezien nog van alles mogelijk, maar dan moet je wel met z’n allen alles geven! De tijd tikt weg in het voordeel van Bloemendaal en zelfs de scheidsrechter vindt het met 87 min op de klok wel genoeg geweest. Vanaf de kant gezien en de speelstijl van Bloemendaal in de eerste 25 min. In ogenschouw nemende zou je verwachten dat we als VVW gelijk hoger druk gingen zetten. Bloemendaal raakte, wanneer het per ongeluk toch gebeurde, behoorlijk van slag en leed veelvuldig balverlies. VVW kwam daardoor eerder in balbezit en scoringspositie, en tegelijkertijd voorkom je zo dat de tegenstander rustig het balletje achterin rond laat gaan en voor de lange bal kiest richting de 16 mtr. van VVW ipv. de middenlijn zodat de tegenstander al bijna voor je keeper staat maar ja dat is achteraf praten. Kijken we naar volgende week dan staat VVW2 een zware pot te wachten namelijk de bekerwedstrijd tegen Fortuna Wormerveer. Maar met een de juiste wedstrijdmentaliteit en een beetje mazzel pakken we die gewoon. Foto's van de wedstrijd van fotograaf Dik Haakman kijk in het menu Foto's.

Groet Peter Schilperoort.