VVW 2 – Fortuna Wormerveer 2 (Beker)

17-11-2018

VVW houdt lang stand, maar moet uiteindelijk haar meerdere in Fortuna Wormerveer erkennen. 0-5 (0-2)
De eerste 20 min. deed VVW lekker mee, en had zelfs de gevaarlijkste kansen. Toch was duidelijk te zien dat Fortuna Wormerveer op een hoofdklasse niveau acteert. Alles gaat net een tikkie sneller, spelers weten elkaar goed te vinden gewoon ook meer individuele klasse. Soms zie je spelers op het veld staan waarvan je denkt die kan ik vandaag wel hebben en de nr. 11 van FW was er zo eentje. Al snel bleek dat het tegendeel waar en zou hij wat mij betreft tot man van de wedstrijd zijn uitgeroepen met 3 doelpunten. Wat VVW betreft moest Trainer Milo Kuipers eerst een spitsenprobleem oplossen bij afwezigheid van de geblesseerde Huub Steltenpool.
Uiteindelijk werd gekozen voor Joost Neefjes, die absoluut zijn best deed hard werkte, alleen net even de scherpte miste wat een spits kenmerkt. VVW zette in deze 1e fase collectief goed druk op de achterhoede en keeper van FW. Dat kost veel energie en kracht om het de hele wedstrijd vol te kunnen houden. En de technisch vaardige spelers van FW speelden er vaak moeiteloos onderuit. Toch zorgde het regelmatig voor moeilijke momenten bij de achterhoede en keeper van FW. Helaas kon VVW daar niet van profiteren. Na 20 min. kwam FW steeds beter in hun spel en voerde de druk op. Hierdoor moest er af en toe aan de noodrem worden getrokken wat in de 22e min. een vrije trap voor FW opleverde. De nr. 11 krulde de bal langs de VVW-muur en de paal en keeper Stan Vertelman was kansloos 0-1. VVW bleef keihard werken met z’n allen met Thijs Schouten, Guido van der Gracht en Jelle Schouten voorop in de strijd, Kees Korver werkte zich ook weer een slag in de rondte en probeerde met het nodige theater de spelers van FW in de luren te leggen dat lukte, maar de goed leidende scheidsrechter had het in de smiezen. FW suste VVW een beetje in slaap en in de 34ste min. was het een droge schuiver van buiten de 16 die onder Stan door 0-2. Tim Neuvel probeerde regelmatig met een diepe bal de voorhoede in stelling te brengen, maar de buitenspelers van VVW waren in aanvallend opzicht niet opgewassen tegen de fysiek en technisch sterke verdedigers van FW.
De 2e helft was amper begonnen of de 0-3 hing al in het netje, de nr.11 van FW kreeg de bal mee vanaf de middenlijn en was iedereen te snel af. Guido mocht gaan douchen en Roy Verhulst kwam voor hem in de plaats. Om wat te forceren kwam Paul Neuvel in het veld voor de goed spelende Jelle Schouten. Niet veel later mocht ook Erwin Neuvel zijn rentree maken ten faveure van Dave Kok. De gewenste ommekeer bleef uit en in de 77ste min. mocht de nr. 11. Van FW, wederom via een vrije trap zijn 3e treffer aantekenen 0-4. In de 88ste min liet Fortuna Wormerveer nog zien hoe je een kans effectief uitspeelt en daarmee stond terecht de 0-5 op het scorebord. Jammer mannen gestreden tot het einde maar helaas eindigt hier voor jullie het bekertoernooi. Volgende week mogen jullie heel vroeg op voor de uitwedstrijd tegen Sv Hillegom2, maar liefst een tripje van 87km. Groet, Peter Schilperoort.