VVW behaalt zwaar bevochten zege in Tuitjenhorn

19-11-2018

VVW komt na tegendoelpunt snel terug en wint.
Op een zonnige maar toch wel erg koude zondagochtend mochten de mannen van VVW afreizen naar Tuitjenhorn voor een wedstrijd tegen Hollandia T. Een onbekende tegenstander waar nog niet eerder tegen gespeeld werd door VVW de afgelopen jaren. Waar coach Niels Bakker al ingefluisterd had gekregen dat de tegenstanders uit Tuitjehorn goed te eten kregen, stond VVW dan ook tegen een team met enorm veel lengte. Met een zwaar te bespelen grasmat waar de toplaag nog heerlijk vochtig was trad VVW zonder de geblesseerde Jorren Grooteman (Thijs Schouten als vervanger) aan de aftrap. Al snel nam VVW het initiatief en probeerde men het vijandelijke doel onder schot te nemen. Dit resulteerde in de 10e minuut tot een grote kans voor Rob Neuvel. Joris Schouten speelde Tom Smit in het centrum in, die vervolgens opendraaide en Rob Neuvel de diepte in stuurde. Rob kwam een-op-een met de keeper en trachtte deze met een puntertje te verschalken, maar helaas had de doelman hier een antwoord op. VVW behield het overwicht de 1e helft, maar kon toch niet voorkomen dat Hollandia T een paar keer gevaarlijk bij het doel van Marco Smit kon komen. Waar Koen Verlaat in eerste instantie wat makkelijk van de bal gezet leek te worden, was diezelfde Koen Verlaat er als de kippen bij om dit spaarzame foutje te herstellen. Toch kon even later Hollandia T alsnog voor de 1-0 aantekenen en keek VVW dus tegen een achterstand aan. Iets wat wel vaker gebeurd is dit seizoen, maar gelukkig heeft VVW ook al meerdere keren laten zien over genoeg veerkracht te beschikken. Nog geen minuut later werd deze achterstand al weer ongedaan gemaakt. Een vrije trap van VVW kwam wat gelukkig bij de 2de paal, waar Tim Neuvel stond. Hij volleerde bal op prachtige wijze diagonaal en kiezelhard in de bovenhoek. Een prachtig doelpunt waar de keeper alleen maar naar kon kijken, 1-1! VVW drukte tegen het einde van de 1e helft door en vlak voor rust werd dit beloond met een voorsprong. Rens Grooteman haalde de achterlijn op de hoek van de 16 en trok de bal voor. Een verdediger van Hollandia T wist deze bal niet adequaat weg te werken en de bal belandde op zo’n 6 meter van de goal voor de voeten van Stefan Otsen, die wel raad wist met dit buitenkansje, 1-2!

VVW wist wat hen te doen stond de 2e helft. Toch konden de geelzwarten elkaar maar moeilijk vinden de 2de helft. Doordat Hollandia T ook geenszins van plan was de bal over de grond bij het vijandelijke doel te krijgen ontstond er een erg rommelige wedstrijd met veel lange halen. Voor de toeschouwer geen mooi schouwspel maar spannend werd het wel. Waar de ballen die VVW naar voren schoot soms wat makkelijk weer werden ingeleverd voorin, werd de druk op het doel van VVW steeds groter. In het begin van de 2e helft leverde dit nog geen concreet gevaar op, maar dat bleef niet uit. In de 65e minuut kwam Jelle Schouten doelpuntenmaker Tim Neuvel vervangen. De druk nam toe op het doel van VVW, waar Marco Smit zich als een leeuw voor een inzet van 5 meter van een Hollandia T aanvaller stortte en zo de gelijkmaker tegenhield. VVW kwam er maar moeilijk uit. Toch kreeg het nog wel een enorme mogelijkheid. De keeper zat mis en liet de bal los, Rob Neuvel probeerde met zijn linkerbeen de bal in het doel te schieten, maar deze werd weggekopt door de verdediger die zijn keeper kwam helpen, zonde! Na 83 minuten mocht Tom Smit plaatsmaken voor Patrick Schilperoort. Hollandia T zette nog meer aan en met de lengte die zij in het team hebben wordt het dan erg lastig verdedigen. Toch waren deze lange mannen vaak niet opgewassen tegen onze kopkrachtige verdediging. Want een compliment voor de verdediging (wat natuurlijk ook als team gebeurd) is voor deze 2de helft zeker gerechtvaardigd. In de scrimmage volgde gevaarlijke momenten voor het VVW-doel, maar waar het heel even een schiettent leek bleef de bal toch uit het doel. Rob Neuvel moest ook nog een bal van onze eigen doellijn halen in de blessuretijd, maar gelukkig bleef het doel schoon. Waar de leidsman alle blessuretijd vandaan haalde was voor menigeen een raadsel, maar wanneer hij dan eindelijk voor het laatst op de fluit blies, was de opluchting aan VVW kant groot. Wellicht had een punt verdiend geweest voor de gastheren, maar zo voelt een overwinning ook wel erg lekker.

Een dankwoord aan de meegekomen supporters, die ondanks de kou toch weer meegereisd waren. Door verlies van Westfriezen is VVW geklommen naar de 3de plaats en komt volgende week nummer 2 VIOS W (trainer is oude bekende Ivo Rohling) in Wervershoof op bezoek. Een kans om goede zaken te doen en wij hopen u dan ook weer langs de lijn te zien voor deze belangrijke wedstrijd. Foto's van de wedstrijd kijk in het menu Foto's.                                                 Gelegenheidsverslaggever Tom Smit