Publiek winnaar met het gelijke spel van VVW 1

26-11-2018

Afgelopen zondag een ware topper op het affiche, immers speelden de nummer 3 tegen de nummer 2 in de 3e klasse A. VIOS W., met 1 punt meer, kwam namelijk op bezoek, wat tevens de tijdelijke terugkeer van oud-trainer Ivo Rohling op het oude nest betekende. VIOS wordt door de meeste trainers bestempeld als de beste of 1 van de beste voetballende ploegen in deze 3 klasse. Dus VVW wist dat ze vandaag aan de bak moesten, dat moest sowieso al om jezelf warm te krijgen op deze koude zondag.

Na een indrukwekkend mooie 1 minuut stilte voor clubman Piet Verdonschot, was al snel duidelijk dat VIOS niet op bezoek kwam om te wachten op een countertje. Immers stond het na 35 seconde de wekelijkse 0-1 achterstand op het scorebord, dit door een voor de Wervershovers verschrikkelijke carambole. Wederom wist VVW zoals ook al meerdere keren dit seizoen de rug te rechten. Tom Smit scoorde in de 7e minuut de fraaie gelijkmaker. Hij wist bij een corner keurig los te komen bij zijn bewaker en op subtiele wijze de bal uit de lucht met zijn buitenkant schoen langs de keeper te krijgen. In een fase waar VVW haar beste spel van het seizoen wist te tonen, was het Rens Grooteman die met een schuiver vanaf de 16 de keeper wist te verschalken. Daarna bleef VVW aandringen maar een goede kans op 3-1 werd helaas niet verzilverd. Tegen het eind van de eerste helft wist VIOS zich meer in de wedstrijd te knokken. Vlak voor rust beloonden de rood - zwarte zich, door van afstand de 2-2- aan te tekenen.

De tweede helft zette zichzelf, door 2 aanvallende teams die ver van hun eigen goal afspelen, voort in hoog tempo met veel stevige duels. VVW wist zich na een uur spelen weer een keer gevaarlijk in het strafschopgebied van de Warmenhuizers te manoeuvreren, Kevin werd vrijgespeeld en met een diagonale uithaal wist hij de 3-2 aan te tekenen. Lang leek het er op dat VVW de zege over de streep zou trekken. Leek, want VIOS maakte 5 minuten voor tijd, na een hoge voorzet en een scrimmage, de 3-3. VVW ging in de resterende minuten nog op zoek naar de winst. Een enorme kans werd gecreëerd, maar helaas eindigde dit in teleurstellend zuchtende ohhhh. Daarmee eindigde deze prachtige strijd in een puntendeling, dat betekende dat SEW weer eens de winnaar van het weekend werd. Ditzelfde SEW is komende weekend de opponent. Wanneer hetzelfde spel en inzet als dit weekend op het kunstgras van de koploper wordt neergelegd, dan is het gewoon mogelijk om de achterstand terug te brengen naar 4 punten. Onze dank gaat weer uit alle toeschouwers die ondanks de kou Het Westrand bezochten! De winnaar in het minutenspel was thuisfotograaf Dik Haakman. Een winnaar was er ook in de blinde poule, Merel Kolenberg wist namelijk het juiste nummer in te vullen op het formulier van Hugo. Gefeliciteerd Merel!
Foto's van de wedstrijd zijn terug te vinden in het menu Foto's