Wisselvallig spelend VVW pakt eindelijk weer eens 3 punten 0-0 (3-0)

27-11-2018

Voor de vroege toeschouwers op deze kille zondagochtend was het spel niet altijd even hartverwarmend. Toch lieten beide ploegen zien dat er wel degelijk voetbal in zit. En dat de stand op de ranglijst ook altijd wat zegt wordt duidelijk omdat er maar 7 punten tussen plaats 8 en plaats 14 zit. Bij VVW is duidelijk te zien dat als je collectief inspanning levert dat ook het spel ten goede komt, hebben er een paar een mindere dag dan is het bikkelen voor spelers als Paul Neuvel, Kees Korver, Daan Schouten, Jelle Meester, Twan Grooteman en Joost Neefjes. Toch is er weinig tot geen gemopper te horen op elkaar, korte irritaties dat wel maar iedereen berust in het feit dat men hoe dan ook z’n best doet. Kansen in de 1e helft zijn er wel maar het vizier staat nog niet op scherp. Ook bij FC Den Helder zitten duidelijk een paar waterdragers die de wat mindere goden compenseren en daardoor blijft de wedstrijd tot aan de rust steken op 0-0. De 2e helft oogt zeker in het begin wat beter met soms leuke combinaties maar helaas het laatste tikje is het dan “net niet”. In de 55ste min. komt VVW met hulp van de tegenstander toch op voorsprong Twan Grooteman ziet zijn inzet tot zijn verbazing via een voet van de tegenstander met een mooie boog over de keeper van Fc DH in het doel verdwijnen 1-0. FC DH krijgt ook wat kansjes maar daar ontbreekt eveneens de scherpte voor de goal of keeper Stan Vertelman doet prima z’n werk. In de 65ste min. komt Guido van der Gragt de moegestreden Daan Schouten vervangen. Ook Huub Steltenpool maakt zijn opwachting, en dat hij vandaag goed was uitgeslapen ;-) blijkt wel als hij koud ingevallen in de 66ste min. De bal krijgt en met een verwoestend schot de 2-0 de touwen in jaagt. De wedstrijd was evengoed niet “gelopen” want FC Den Helder zette alles op alles om de aansluitingstreffer te maken. En in die fase had VVW het erg lastig om de bal fatsoenlijk uit te verdedigen. Dan nog een laatste aanval van VVW de bal kwam de bal bij Patrick Schilperoort, zijn pass kwam via een speler van FC DH, toch zoals ongetwijfeld de bedoeling was, bij Twan Grooteman terecht die de eindstand op 3-0 bracht. Wederom een prima wedstrijd gevoetbald Twan. Volgende week gaat VVW2 op bezoek bij de koploper Zouaven2. Zware pot en voor Milo Kuipers en staf weer een hele uitdaging om het team daarvoor klaar te stomen. Groet Peter Schilperoort.