Verdediging V.V.W. dames staat als een blok.

28-11-2018

Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen de koploper Vios-W op het programma. De kans voor de dames om de nummer 1 plek te bemachtigen.

De eerste helft was Vios-W veel in de aanval en waren zij degene die de kansen creëerden. Toch resulteerde dit het eerste kwartier niet in een doelpunt. Veel corners en vrije trappen tegen volgde. De verdediging van VVW stond goed. Ook keepster Manon Aker wist de bal goed te vinden. Na 18 minuten speelde een speelster van Vios-W drie speelsters van VVW uit en schoot de bal netjes het doel in: 1-0. Toch bleven de dames strijden.

In de rust werd er positief gesproken, de dames waren echt goed bezig. Vol goede moed werd de tweede helft gestart. Dit was ook te zien in het spel. VVW was meer in balbezit en creëerde ook kansen. Rond de 60e minuut nam Kelly Kooiman een vrije trap, schoot de bal het zestien meter gebied in. De bal raakte een hand van een speelster van Vios-W. Een zuivere hands, alleen de scheidsrechter dacht hier anders over en gaf geen penalty. Helaas een onterechte beslissing van de scheidsrechter. Wat een spannende wedstrijd. Beide teams waren enorm aan het strijden. In de 85ste minuut scoorde een buitenspelspeelster Vios-W de 2-0. Dit doelpunt werd door de scheidsrechter helaas goed gekeurd. VVW dacht dat de wedstrijd gespeeld was. Maar in de 88ste minuut scoorde Gaby van de Werf toch nog de 2-1, een prachtig afstandsschot! Helaas bleef het hier bij. Super goede wedstrijd van de dames maar niet gewonnen.