VVW 1 brengt spanning terug in derde klasse A.

03-12-2018

Afgelopen zondag was het alles of niets voor de hoofdmacht van de Wervershovers. Immers prijkte de topper tegen koploper SEW op het affiche, verlies zou het gat in punten van 7 naar 10 vergroten. Vanaf de start van de wedstrijd lieten de VVW-ers zien dat ze zich terdege van bewust te zijn dat dit een strohalm was, die niet losgelaten diende te worden.
De geel - zwarte streden namelijk in herfstdecor, met een behoorlijke tegenwind, als leeuwen, daardoor werd het sterke middenveld van SEW grotendeels uitgeschakeld. De Nibbikkers konden hierdoor hun centrumspits, topscoorder van 3A met 12 goals, niet bereiken. Slechts door vrije trappen kwamen de gastheren bij het doel van Marco Smit. Wanneer er geen sprake was van dode spelmomenten wist de koploper en winnaar van de eerste periode niet hun voorwaartsen te bereiken, de crosspasses die men van achteruit wilde geven werden steeds onschadelijk gemaakt door het hoge en goede druk zetten van VVW. Ditzelfde VVW was begin af aan het beter voetballende elftal. Over de grond combineren was het strijdplan op het snelle kunstgras. VVW beloonde bezig met strijdwijze na een kwartier spelen.
Rens Grooteman werd met een mooie diagonale pass bereikt, hij kapte naar binnen en schoot op doel. De keeper kon de inzet niet klemmen, Rob Neuvel was alert op deze rebound en stiftte de bal subtiel over de keeper Ursem. De assistent-scheidsrechter probeerde nog deze 0-1 van het scorebord te krijgen, door zijn vlag in de lucht te houden. De scheidsrechter bleef terecht, want beelden van de zender WEEFF laten ook duidelijk zien dat er in beide situaties geen sprake was van offside, bij zijn beslissing.

VVW kwam voor de rust slechts een keer in de problemen, toen een vrije trap vanaf 18 meter recht voor doel, in de ogen van de scheidsrechter, te vroeg werd genomen. De bal belandde in de hoek terwijl de attent keepende Marco Smit nog bezig was zijn muur ideaal te situeren. De inzet mocht opnieuw worden genomen, echter was dit een makkelijke prooi voor Marco. Vlak voor rust was het Tim Neuvel die de 0-2 leek te maken door met gevoel de bal over de keeper de liften. Leek, want iedereen die binnen een straal van 30 meter stond kon zien dat de bal pas achter de lijn werd weggeraakt, helaas voor de Wervershovers stond de scheidsrechter op een grotere afstand dan 30 meter. Zo ging de nummer 3 van de ranglijst dus met, slechts, een 0-1 voorsprong van het veld.

Na rust had VVW letterlijk en figuurlijk de wind in de rug, SEW kon zich namelijk niet of nauwelijks onder de druk vandaan voetballen. Voorin probeerde de spitsen door te switchen van positie ook nog wat te forceren. Echter stond de verdediging van VVW als een muur vandaag. De gasten creëerden wel mogelijkheden maar steeds maakte de wind het, dat we steeds een teenlengte te kort kwamen. Bovendien werd er nog een goal, van de zijkant af onterecht, afgevlagd. Daarnaast hadden we veel teruggetrokken voorzetten die vanaf, en zelfs in de 16, niet het juiste net wisten te raken. Pas in de 80ste minuut kreeg VVW de lucht die het verdiende, captain Joris Schouten wist de bal vanuit een mooie vrije trap achter de keeper te krijgen. In de slotfase was het Stefan Otsen die de keeper uitkapte en de bal keurig breed lag op Tim Neuvel, die van dichtbij de eindstand van 0-3 bepaalde.

Door deze terechte en mooie overwinning blijft VVW keurig meedoen in de top 3. Mooi gegeven is trouwens dat SEW a.s. zondag op bezoek mag bij nummer 2
VIOS W. Echter is het resultaat van deze wedstrijd pas van belang, wanneer zondag op "de Westrand" het sterke en ongeslagen Grasshoppers wordt verslagen.
Foto's van de wedstrijd zijn terug te vinden in het menu Foto's. Beelden en intervieuws van Tim en Rob Neuvel zijn terug te zien op www.WEEFF.nl