VVW 1 hard onderuit

10-12-2018

Soms heb je van die dagen, dat weinig lukt. Helaas was afgelopen zondag zo´n dag. Tegen het sterk geachte en ongeslagen Grasshoppers kon VVW het een half uur niet behappen.
Het eerste kwartier konden we de Hoogwouders nog onder druk zetten, via doorlopen op de keeper creëerden we een begin een kans. Echter herstelde de keeper zich door redding te brengen. Grasshoppers zat daarna vel op de huid van de VVW-ers dit resulteerde ook in 2 gele kaarten voor de bezoekers. In deze harde fase werd Thijs Schouten slachtoffer van een stevig duel, waardoor Patrick Schilperoort al snel van de bank mocht komen.
Na 20 minuten leidde balverlies achterin tot een hoekschop voor de bezoekers. VVW was niet bij machte om de lange Grasshoppers spits van scoren af te houden. Daarna was het Grasshoppers wat heerste. Wij waren niet in staat om onder hun druk uit te komen. Een medespeler werd vaak niet gevonden en lange ballen waren prooi voor de wind. Waar de groen - zwarte in de afgelopen 10 wedstrijden moeite hadden het net te vinden, was uitgerekend vandaag dat dit tot het verleden zal behoren. Alles wat men raakte belandde op het scorebord. Op deze donkere zondag liet de verlichting op dit bord 0-5 zien met de rust. Onder deze rust was het bijkomen van de groen - zwarte orkaan die ons had beschadigd. Na rust liet VVW zien dat het ook wel een aardig balletje kan raken. Na de 0-6 maakte Stefan Otsen en Rob Neuvel de stand wat draaglijker. Zelfs de 3-6 hing in de donkere lucht, maar het net werd niet meer gevonden door de Wervershovers. De formatie uit Hoogwoud kon daarentegen nog wel eenmaal juichen. 2-7 is een duidelijke uitslag, maar is een positief puntje was toch dat VVW nog wat terug deed in de 2e helft. Vele ploegen hadden misschien het bijltje er bij neergegooid. We gaan er vanuit dat dit een incident was, zondag krijgen we de kans om dit te bewijzen bij mede nummer 3 Westfriezen. Ondanks de spaarzame momenten van V.V.W. aan de bal wist gastfotograaf Johnny Mol nog enkele foto's te maken. Kijk in het het menu Foto's van deze website.