Gezamenlijke V.V.W. kantine "de Westrand" officieel geopend.

13-01-2019

Afgelopen zaterdag was het dan zover de officiële opening. Om 13.00 uur werd onder grote belangstelling van genodigden het lint van zwarte en gele ballonnen door de zonen Jorren en Witse Grooteman doorgeknipt. De weg was vrij om naar binnen te gaan om deze mooie kantine te betreden. Nadat iedereen zijn plaats had ingenomen werd het openingswoord door Gidus van der Swaluw gegeven. De heer van der Swaluw was vol lof hoe een kleine gemeenschap groot kan zijn.

Na de brand in 2017 was er een geweldige kantine voor terug gekomen. Want dat is het zeker! Het ontwerp van bouwbureau Sjaak Schouten en gebouwd door bouwbedrijf Grooteman - van Dijk ziet er gelikt uit. Na dit openingswoord volgden er nog diverse sprekers die de club alle succes toe wensten.
Na de koffie was het tijd voor een feestelijke borrel. Maar voordat dit kon worden gedaan werd ook de bar officieel geopend. Het was aan Paul Schouten de eer om dit te mogen doen, Paul had deze kavel gekocht op de laatste gemeenschapsveiling.
Na dit officiële gedeelte was er vanaf 16.00 uur gelegenheid voor belangstellenden om ook de kantine en kleed -en bestuurskamers te komen bezichtigen. Ook deze belangstellenden waren vol lof over de inrichting van de sportkantine. De feestcommissie had voor de kleine kinderen een goochelaar gevraagd die zichtbaar van deze show genoten. De kantine wordt in het vervolg gezamenlijk in gebruik genomen door de handballers en voetballers van V.V.W. Nadat iedereen weer huiswaarts ging was het 's avonds de beurt om te feesten ter gelegenheid van de opening. En het werd een feest!

Vanaf 20.00 uur druppelden de eersten in feestelijke kleding gestoken voor de gala-avond naar binnen. Bij de entree kon eenieder alleen of met meerdere personen op de foto. De organisatie had voor deze avond ook een verkiezing georganiseerd. Velen waren in gala- outfit naar de Westrand toe gekomen. Er werd gejureerd op details zodat later op de avond bekend kon worden gemaakt wie de Gala- King en de Gala-Queen zou worden.
Rond de klok van negen uur was de kantine goed gevuld. Onder de muzikale klanken van zanger en entertainer Paul Vlaar zat de stemming er al gauw in. Later op de avond kon de jury na flink beraad bekend maken dat de best geklede Queen Sandra Ruiter werd en de King Lars Dol werd.
Tot in de kleine uurtjes werd er gefeest maar werd het toch tijd om naar huis te gaan. We willen iedereen bedanken die bij deze opening betrokken is geweest.

Toch willen we enkele namen noemen die aan dit feest hebben meegewerkt. Bakkerij Swart die belangeloos de jodekoek voor bij de koffie hebben gesponsord, Slagerij Ruiter voor de hapjes, Café 't Fortuin voor de hapjes en de kapstokken, Vidra voor het podium en de spreekstoel. De feestcommissie Iris Laan, Jade Boerdijk, Manon Aker, Silvia Appelman, Daan Schouten en Patrick Spigt. Kortom we mogen trots zijn op ons dorp, in een woord geweldig!
Voor de vele foto's van deze feestelijke dag gemaakt door fotograaf Dik Haakman kunt u terugkijken in het menu Foto's van deze website

Namens de Hand en Voetbalvereniging V.V.W. Wervershoof.