VVW wint zonder veel moeite van Winkel en schrijft 3 punten bij.

21-01-2019

Winkel weet het VVW niet lastig te maken en de Wervershovers kruipen richting de top
Voor de nieuwe start van het nieuwe jaar stond er voor VVW een affiche tegen Winkel op het programma. Winkel was even teruggezakt naar de 4e klasse en is nu weer terug in de 3e klasse. Voor een aantal jongens dus nog een onbekende tegenstander. Waar er nog gehoopt werd op spelen op het echte gras, was dit toch echt niet mogelijk en werd er uitgeweken naar het kunstgras. Na wat technische problemen met het controleren van de pasjes kon er iets later dan gepland toch afgetrapt worden. De eerste 10 minuten een iets sterker VVW, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Na tien minuten was er wat geklungel in de VVW defensie en dit werd meteen door Winkel afgestraft,
0-1! Nu is tegen een 0-1 achterstand aankijken voor VVW absoluut niet vreemd dit seizoen, dus paniek was nergens voor nodig. Dit bleek ook wel, want Winkel zakte terug naar een stuk lager niveau dan in de eerste tien minuten. VVW kon makkelijk de mensen tussen de linies vinden en ondervonden bijna geen druk van de mannen van Winkel. Dit leidde na een krap half uur spelen tot een vloeiende aanval waar een ogenschijnlijk mislukt schot van Tom Smit tegen Rens Grooteman werd aangeschoten. Hierdoor kwam de bal met een stuit bij Stefan Otsen, die met een mooie volley de keeper kansloos liet, 1-1. Ongeveer 3 minuten later de volgende aanval van VVW. Raymon Koning weet een voorzet perfect bij Thijs Schouten te krijgen, die op zijn beurt precies het juiste deed door de bal dusdanig hard achter de keeper te schieten, dat deze hem waarschijnlijk niet eens gezien heeft. VVW had in de laatste 15 minuten voor rust geen kind aan Winkel en combineerde bij vlagen soms aardig, maar was ook in veel gevallen niet zuiver genoeg en lieten hierdoor de kans liggen om Winkel volledig op de pijnbank te leggen. Rens Grooteman wist Rob Neuvel nog de diepte in te sturen, maar Rob mikte de bal oog in oog met de keeper net naast. Gebeurde er dan echt helemaal niks met het duidelijke veldoverwicht voor rust? Nee, want vlak voor rust werd Tom Smit neergehaald binnen de 16 meter en wees de scheidsrechter naar de stip. Tom ging zelf achter de bal staan en wist dit buitenkansje te benutten. Hierna konden de vele gekomen bezoekers zich opmaken voor een kop koffie of thee in de nieuwe kantine.
Waar er door VVW verwacht werd dat Winkel in het tweede bedrijf uit de startblokken zou schieten om de achterstand ongedaan te maken, bleek het tegenovergestelde. Bij de eerste echte aanval van VVW werd Rens Grooteman de diepte in gestuurd. Hij wist Rob Neuvel te bereiken, die vervolgens Stefan Otsen in kansrijke positie bracht. Stefan hoefde niet lang na te denken en werkte de bal tegen de touwen, 4-1! Kort daarna werd Thijs Schouten bereikt die knap terug lag op Rob Neuvel, die deze keer zelf het eindstation was, 5-1. Alles leek erop dat Winkel klaar was om op de slachtbank gelegd te worden, maar het spel van VVW zakte ook ver terug. Er werd vaak net even te makkelijk gedacht en er verscheen een soort van gemakzucht binnen de ploeg. Wel was er een duidelijk veldoverwicht, maar in hele grote kansen werd dit niet meer uitgedrukt. Vaak ontbrak het aan de eindpass en werd er veel onnodig balverlies geleden. Aan de andere kant was Winkel nog wel een aantal keer gevaarlijk in de counter. Marco wist al een 1 tegen 1 situatie te keren, maar op het moment dat hij dit nog een keer deed, belandde de bal bij Koen Verlaat, die op zijn beurt ietwat ongelukkig de bal in het eigen doel werkte. Dit was gelijk het laatste balcontact van de wedstrijd en zo eindigde we in 5-2. Tim Neuvel was nog in het veld gekomen voor Joris Schouten en ook Ingmar Ruiter mocht nog invallen voor Kevin van der Thiel. Misschien een wat makkelijke overwinning zonder zelf heel sterk te spelen, maar ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden.
Hopelijk zien we jullie allemaal volgende week weer als we richting Hauwert gaan voor een lastige derby. Laatste jaren is Hauwert meermaals een sta in de weg gebleken voor dit team, laten we dat maar weer eens gaan recht trekken om zo de positie bovenin de ranglijst te behouden.
Bijkomstigheid: in het minutenspel won kantinevrouw Maria Dol de € 50,00. Spontaan heeft Maria het bedrag beschikbaar gesteld voor een paar mooie planten in de nieuwe kantine, grote klasse.De blinde poule werd deze keergewonnen door Erik Smit, ook dit bedrag (€35,=) werd in de kantine opgemaakt aan pils en bittergarnituur.                                                            De foto's gemaakt door huisfotograaf Dik Haakman zijn terug te zien op deze website van V.V.W. en de Facebookpagina van V.V.W.