VVW komt slap begin niet te boven!

11-02-2019

2de verliest partij op rij zorgt voor flinke domper

Na de slechte wedstrijd tegen Hollandia T, mocht VVW afgelopen zondag aantreden in Bovenkarspel tegen middenmoter KGB op sportpark de Rozenboom. Het was een wat druilerige dag en de mannen wisten dat er wat goed te maken viel na vorige week. Ondanks het weer wisten evengoed aardig wat Wervershovers hun weg te vinden richting Bovenkarspel. Juist omdat er wat goed te maken viel, werd verwacht dat VVW met het mes tussen de tanden de wedstrijd zou beginnen. Niks bleek minder waar. Na een goede, felle warming-up viel VVW helaas weer terug in een gewoonte die we dit seizoen iets te vaak zien. Weer werd er slap begonnen. Weinig duelkracht en alle afvallende ballen werden netjes door een rood-witte opgepakt. Eerste wapenfeit van de wedstrijd was dan ook voor KGB. Goede actie van de KGB-aanvaller eindigde uiteindelijk via de lat over het doel van VVW-goalie Marco Smit. 5 minuten later was het wel raak. Uit de kluts kwam de bal bij de spits van KGB, die met deze kans wel raad wist. Beheerst drukte hij de bal af en zo was de 1-0 een feit voor de gastheren. Nu werd VVW eindelijk een beetje wakker en begon het te voetballen. Dit was niet altijd goed en leidde nog niet tot hele grote mogelijkheden, maar de druk richting het KGB-doel werd langzaam opgevoerd. Grote domper is dan als de bal er in een wat betere fase aan de andere kant erin valt. Hoge bal richting het VVW-doel en de lange KGB-spits was Marco Smit te machtig en zo kon de 2-0 worden binnengetikt. VVW probeerde weer verder te voetballen wat op slag van rust leidde tot een mooie aanval. Joris Schouten stuurt Rens Grooteman de diepte in en Rens leek één-op-één te komen met de keeper, maar net voordat hij trachtte te schieten werd hij gevloerd door een verdediger, penalty! Tom Smit achter de bal en tot grote schrik vind hij de KGB-doelman op zijn pad. Gelukkig kon hij hem zelf in de rebound alsnog maken en werd de thee opgezocht met een 2-1 tussenstand.

Duidelijk was voor de 2de helft dat VVW nog scherper moest zijn en de druk op het KGB-doel moest vergroten. Intenties waren er wel en er werd de 2de helft echt wel strijd geleverd, maar het leidde helaas niet tot het gewenste voetbal wat we willen zien van de manschappen uit Wervershoof. Waar KGB steeds meer verviel in het hanteren van de lange bal, probeerde VVW het op de voetballende manier. Na een krap een uur spelen was er een corner voor KGB. De bal werd voorgebracht en bij 2de paal kon er vrij binnengekopt worden door een KGB-er. Deze wist de bal op de paal te koppen, waarna in 2de instantie de bal alsnog werd binnen geknikt, 3-1! Zaak was nu voor VVW om de rug te rechten om toch nog op zoek te gaan naar minimaal een punt. Kort na de tegengoal wordt er hands gemaakt in de zestien van KGB en verdwijnt de bal wederom op de stip. Dit keer bleek Tom Smit een stuk koelbloediger en had hij aan 1 poging genoeg, 3-2. De 3-2 gaf hoop en zorgde ervoor dat VVW op zoek kon naar de gelijkmaker. Deze kwam met ongeveer nog 8 minuten te spelen. Vrije trap van Joris Schouten werd nog knap uit de bovenhoek gehaald door de keeper, maar via de lat kwam de bal bij Jelle Schouten terecht die de bal in het lege doel wist te koppen. De gelijkmaker was een feit en er waren nog wat minuten te spelen, dus wilde VVW op zoek naar de overwinning. Helaas besloot de scheidsrechter kort na de gelijkmaker Kevin van der Thiel van het veld te sturen na een wat ongelukkige tackle op de rechtsback van KGB. Vooral lullig was het omdat deze zelfde speler 2 minuten eerder zelf een rode prent had kunnen krijgen, maar toen besloot de leidsman anders. VVW moest met 10 man verder. Dat het de laatste tijd ook niet bepaald mee zit voor de mannen uit Wervershoof bleek ook vandaag weer. De linksback van KGB, meegekomen richting de aanval besloot de bal vanaf de zijkant voor te slingeren. Tot zijn eigen verbazing werd deze voorzet een doelpunt, 4-3. De drie punten bleven in Bovenkarspel en de titelaspiraties van VVW kunnen voorlopig weer de ijskast in. Invallers vandaag waren Jelle Schouten (in het veld gekomen voor Ingmar Ruiter) en Huub Steltenpool die basisdebutant Thijs Nugter verving. Foto's van de wedstrijd gemaakt door uitfotograaf Gerard Mol vindt u terug op deze website van V.V.W. in het menu Foto's. Lichtpuntje was dat ons 2de elftal wel de punten mee wist te nemen naar Wervershoof door met 1-2 te winnen op bezoek bij Zwanenburg. A.s. zondag speelt VVW thuis tegen Texel’94 op sportpark "de Westrand" waar ook nog wat goed te maken valt.