Kansen genoeg, doelpunten te weinig

26-02-2019

De lente leek afgelopen zondag al vroeg te zijn neergestreken is ons landje. Kortom prachtig voetbalweer met een leuk affiche tussen de subtoppers Westfriezen en VVW. Beide ploegen wisten dat het er veel op spel stond, immers moesten veel concurrenten om de bovenste plaatsen tegen elkaar. Deze kans tot aansluiting in combinatie met de spanning die daarbij hoort, zorgde in het begin voor een rommelig begin waarin Westfriezen iets beter startte. Maar na 20 minuten liet VVW zich steeds meer zien op de helft van de thuisploeg. Waar Joris Schouten eerst de lat wist te raken, was het topschutter Rob Neuvel die een voorzet van Stefan Otsen verzilverde. Helaas kon VVW niet lang genieten van deze voorsprong, want binnen 2 minuten stond de 1-1 al op het scorebord.
Op het half uur leek Rob Neuvel zijn 2e van de dag te maken, helaas werd zijn kopbal van de lijn afgehaald. Daarna kreeg VVW schiet mogelijkheden uit de 2e lijn, maar het net werd niet gevonden. Westfriezen bleek de gehele middag veel beter met de kansen om te gaan, in de 38ste minuut wist men namelijk de 2-1 aan te tekenen. Vlak voor rust verliet Tom Smit geblesseerd het veld en werd vervangen door Ingmar Ruiter.
De 2e helft draaide VVW de bankschroef stevig aan en wist de ruimtes te benutten. Westfriezen probeerden door een spits op te offeren nog de overmacht van de Wervershovers te temperen. Echter leek dit juist averechts te werken. Even leek het er immers op dat de Rens Grooteman met een kopbal uit een corner van Joris Schouten, de ozo verdiende gelijkmaker te hebben gemaakt. Maar wederom stond er een geel hemd op de doellijn.
Toen Jesse de Hoog weer eens doorbrak en iemand in het geel en met geel de noodrem hanteerde, werd er gehoopt op een strafschop. De meningen waren verdeeld of de charge binnen of buiten de 16 was, maar de scheidsrechter deed niet aan een optelsom voor de 3 eerdere penalty claims die VVW had. Kortom Westfriezen met 10 man en een vrije trap buiten de 16 die tot niets leidde. Het gevolg voor Westfriezen was, dat de muur rond en in het strafschopgebied nu uit 9 veldspelers i.p.v. 10 bestond. De mannen uit Zwaag werden namelijk met de rug tegen de muur gezet en het begon aardig op een schiettent te lijken. Alleen werd deze gehele ammunitie in het vangnet schoten. Zondag stond het vizier dus niet op scherp. Dat resulteerde in veel complimenten voor het vertoonde spel en daarom een nog wrangere en zuurdere terugreis naar Wervershoof. Foto's van deze wedstrijd gemaakt door Johnny Mol kijk in het menu Foto's van deze website.
Supporters wederom dank voor uw steun, wij hopen u weer op 10 maart te zien in Spanbroek

Alle nieuwsberichten

Nieuws