VVW onmachtig in Spanbroek.

11-03-2019

Na een mooie 5-1 tegen VVS'46 in Wervershoof, stond afgelopen zondag de terugwedstrijd op het program. In herfstachtige omstandigheden leek de VVW formatie goed te staan, de eerste 2 pogingen vanuit de 2e lijn werden namelijk al in de eerste 5 minuten gedaan. Maar gelijk daarna mocht de linksback van VVS'46 zonder moeite een voorzet in het doelgebied slingeren, op dito wijze kopte de lange spits van de formatie uit Spanbroek de 0-1. Dit leek achteraf tekenend voor de wedstrijd, bij alle duels werden door de thuisploeg gewonnen. VVW had wel veel meer balbezit maar wist vaak een ploeggenoot niet te vinden. Hierdoor werden de geelzwarte nimmer gevaarlijk, de oranje muur bleef dus simpel overeind staan.
VVS'46 wist door counters echter wel af en toe gevaarlijk te worden.
In de 38e minuut zag de scheidsrechter rond het 16 metergebied van Wervershoof iets, wat de meeste mensen niet zagen. Namelijk een overtreding, de toegekende vrije trap belandde op, voor VVW, onfortuinlijke wijze in doel. Kortom VVW had na de rust de opdracht op een 2-0 achterstand om te buigen. Echter ontbrak de spirit en het geloof om er iets van te maken. VVS'46 bleef gevaarlijker door veel feller te zijn in de duels en VVW wist daar niets tegenover te zetten. Op knullige wijze kwam onze hoofdmacht op een 3-0 achterstand. Een verdere afstraffing werd ons bespaard doordat Marco nog een paar goede reddingen wist te verrichten en VVS'46 laconiek met de kansen omging.
De supporters die het hondenweer trotseerden werden dus niet beloond, maar zag een matte pot van VVW kant.
We gaan er vanuit dat er a.s. zondag weer eens een tot het bot gemotiveerd VVW te zien is in de thuiswedstrijd tegen De Blokkers. Foto's van de wedstrijd bij het herfstachtige weer van uitfotograaf Gerard Mol zijn te bewonderen in het menu Foto's