Winst V.V.W. Vr.

12-03-2019

Op zondag 10 maart mochten de dames van VVW VR 1 in barre weersomstandigheden thuis aantreden tegen Zeemacht VR 1. De regen kwam met bakken uit de hemel waardoor een regenjasje bij de warming-up niet overbodig was. Sterker nog, keepster Manon Aker stond met een regenjas onder haar tenue op doel. De dames wisten uit eerdere wedstrijden dat Zeemacht sterk was in hun hoekschoppen en vrije trappen, deze moesten ze dus zien te voorkomen.

Weer en wind hielden de dames niet tegen om vanaf de start fel te beginnen. Het eerste kwartier was VVW de bovenliggende partij met meerdere kansen die net niet werden benut. In de 21e minuut kopte Cynthia Klaver vanuit een hoekschop op doel, helaas zat de keepster er tussen. In de 24e minuut volgde er nog een mooie kans van Ilse Kolenberg die via een steekpass van Cynthia net niet wist te scoren.

In de 26e minuut nam Zeemacht de veelal gevreesde hoekschop, deze was door de wind onhoudbaar voor Manon, 0-1. Vlak daarna volgde er in de 28e minuut een goede redding van Manon. Zeemacht kwam met kansen dus VVW moest even een tandje bijzetten. Dit lukte en resulteerde in de gelijkmaker in de 31e minuut. De aanval werd vanaf de middellijn goed opgebouwd door Lynne Klemkerk waardoor José Verlaat kon scoren.

Met een stand van 1-1 gingen de dames de rust in. Doorweekte thermoshirts werden verwisselend en meerdere maatregelen werden getroffen om Manon haar keepershanden op te warmen. De rust ging net even te snel voorbij om op temperatuur te komen, de tweede helft ging van start.

Het eerste kwartier van de tweede helft moest VVW letterlijk en figuurlijk warm worden en lieten zij matig voetbal zien. Zeemacht creëerden meerdere kansen maar wisten gelukkig niet te scoren.

Pas in de 81e minuut wist VVW het net van Zeemacht te vinden. Vanuit een hoekschop van Lynne wist Cynthia dit keer wel de bal in het doel te koppen, 2-1!

De genadeslag viel in de 88e minuut. Na een goede aanval van José wist zij het overzicht te bewaren en de bal af te leggen op Lynne die vrij stond voor het doel. Lynne wist goed haar rust te bewaren en schoot beheerst de 3-1 binnen.

Complimenten aan de verdediging die ondanks de harde windstoten de lange ballen van Zeemacht wist weg te werken.

Met deze overwinning blijft VVW aansluiting houden met de top. Aanstaande zondag, 17 maart, gaan de dames richting Alkmaar voor de wedstrijd tegen Kolping Boys VR 2. Op naar de volgende 3 punten!