Strijdend VVW VR 1 zoekt nieuwe leden!

01-04-2019

Op zondag 31 maart mochten de dames in zomertijd een balletje trappen. De zon scheen, iedereen had zijn wekker goed gezet en was op tijd aanwezig. Dit keer kwam HSV VR 1 op bezoek waarvan de dames de uitwedstrijd net aan wisten te winnen (2-3).

Over het eerste kwartier van de wedstrijd valt er weinig te vertellen, er werd hier en daar goed overgetikt maar vanuit beide kanten weinig tot geen kansen gecreëerd. In de 17e minuut kwam de eerste echte kans voor VVW die gelijk een doelpunt opleverde. Trijntje Laan gaf vanuit haar positie op rechtshalf de bal aan spits Jose Verlaat. Floor van Paassen stond voor het doel klaar om de bal van Jose te ontvangen. Vervolgens wist Floor hem beheerst met haar linkervoet in het hoekje te schuiven, 1-0.
De verdediging van VVW wist meerdere malen de bal goed over te tikken achterin, maar de rest van de tweede helft kwamen er vrijwel geen scoringsmogelijkheden voor de dames. HSV daarentegen kreeg wel een tweetal grote kansen, maar keepster Manon Aker stond op scherp en wist het doel schoon te houden.

Met een 1-0 tussenstand gingen de dames de rust in. Met wat tips en adviezen over en weer was de strategie voor de tweede helft bepaald. Zo begon de tweede helft met tientallen supporters langs te zonnige zijlijn.

Het eerste kwartier was matig, over en weer vrijwel geen kansen. De verdediging van HSV stond doorgaans goed waardoor het voor de dames van VVW lastig was om er doorheen te komen. Het lukte Lynne Klemkerk uiteindelijk in de 63e minuut om haar verdediger te passeren. De verdediger compenseerde dit door Lynne van achter onderuit te halen. Gelukkig zag de scheidsrechter dit ook en kreeg VVW een vrije trap. Het was Kelly Kooiman die achter de bal ging staan en hem keurig richting de rechterbovenhoek wist te schieten. Helaas was de keepster van HSV alert en wist de bal tegen te houden. Dit was de eerste maar ook gelijk de laatste echte kans van VVW. De verdediging moest hard aan de bak, Irene Sneeboer wist er meerdere malen goed tussen te zitten. Op het moment dat de winst bijna binnen was wist HSV toch nog in de 86e minuut te scoren. Het tegendoelpunt kwam vanuit een hoekschop die VVW eerder kreeg. De keepster ving de cornerbal en speelde hem gelijk richting de spitsen. Door deze snelle omschakeling kreeg HSV de ruimte en wist de gelijkmaker te scoren. Een pijnlijk gelijkspel dat aanvoelde als een verlies.

Met deze eindstand blijven de dames op de vierde plek hangen met maar één punt verschil op de nummers twee en drie. Volgende week staat een belangrijke uitwedstrijd tegen Kwiek 78 VR 1 op het programma, zij staan één plek boven de dames.
Om volgend seizoen voor het kampioenschap te gaan zoekt het dameselftal van VVW nog een aantal nieuwe leden. Ken of ben jij iemand die graag wil voetballen? Stuur dan een appje naar Floor van Paassen: 0654643211 en kom vrijblijvend meetrainen op dinsdag- of donderdagavond om 20.00 uur bij het Westrand.