Sponsor in het zonnetje

04-04-2019

Sponsor in het zonnetje

Slagerij Ruiter, de keurslagerij aan het Raadhuisplein te Wervershoof is voor velen terecht de slager waar men moet zijn. Jos en Sam Ruiter als de trotse eigenaars. Opa Ruiter was de grondlegger voor het begrip Slagerij Ruiter in Wervershoof. Had jarenlang zijn slagerij aan de Dorpsstraat te Wervershoof. Vader Simon(Beertje) idem dito. Vanaf 2004 is Slagerij Ruiter Keurslager gevestigd aan het Raadhuisplein. Slagerij Ruiter is al heel lang sponsor van VVW-handbal en VVW-voetbal. Het gesprek met Jos Ruiter vindt plaats aan het Raadhuisplein in de kleine gezellige kantine boven de zaak. Gezelligheid is iets wat Jos en Sam voor staan. En het leveren van kwaliteit in hun ambacht en dat lukt helemaal gezien de grote klandizie. “Reclame maken voor je zaak en laten weten dat je er bent als bedrijf is de herhaling van de boodschap”, geeft Jos aan. “Bovendien is het mooi om als ondernemer een bijdrage te leveren aan het verenigingsleven”. Het is tevens belangrijk klanten het besef te geven wat men in het eigen winkelhart aan boodschappen kan krijgen. “In Binding adverteren we graag en is dat een blad wat moet blijven voortbestaan. Een mooi blad waar je goed wordt geïnformeerd over sport, vele verenigingen en wat er in onze kern en omgeving speelt” zegt Jos. “Leuk om te lezen en daarom belangrijk voor een ieder dat De Binding blijft en daar kunnen we met z’n allen voor zorgen”.

Jos vindt het prachtig dat de handbal en voetbal elkaar hebben gevonden in één kantine. “Top, gezellig en is bovendien een mooie verbroedering tussen twee belangrijke verenigingen in ons dorp”. Jos en Sam zijn sportieve keurslagers en genieten van meerdere sporten. Wielrennen, voetbal, tennis, etc. Voor beiden is sport een belangrijk thema. En ze praten er graag over met velen. Lekker kletsen over sport. Als liefhebbers hebben Jos en Sam genoten van de twee jaar dat VVW-voetbal 2e klasse speelde. “Beter voetbal en betere scheidsrechters”. Dus mag best weer een klasse hoger.
Als we het eenmaal over voetbal hebben, dan blijft Jos gezellig door praten. Als 13-14-jarige deed hij regelmatig mee met een lager seniorenteam. Daar speelde good old Harry Steltenpool in. De helaas overleden Harry Steltenpool was in Jos zijn ogen de beste voetballer die VVW heeft gehad. Het was prachtig om met zo’n seniorenteam mee te doen. Evenals de korte periode later in de selectie van VVW. VVW degradeerde weliswaar, maar toen tegenstander Purmerend kampioen kon worden was dat niet tegen VVW. Het is een fijne herinnering dat VVW toen met 3-1 winst het kampioensfeestje verstoorde van Purmerend. Jos geniet ook van het kijken naar zijn kinderen bij VVW-voetbal, die spelen in 17-2 en 19-2.

Jos en Sam zijn bij de thuiswedstrijden van het vlaggenschip van VVW-voetbal aanwezig, waarin oomzegger Rens Grooteman verdienstelijk speelt. Mooi praten en met een groep vaste supporters achter doel staan. Voor de gezelligheid langs de kant en hopend op kwaliteit in het veld. Zo voeren ze dus ook hun ambacht uit. Prima vleeswaren aanbieden in een gezellige en ontvankelijke sfeer in hun slagerij aan het Raadhuisplein. VVW kent trouwe supporters en Slagerij Ruiter trouwe klanten. De trouwe klandizie van velen geeft aan dat ze kwaliteit leveren als keurslager en dat willen ze graag nog jaren bieden. Wij danken ze voor de jarenlange sponsoring aan VVW-handbal en VVW-voetbal en hopen dat ze dat nog jaren zullen doen en dat wij trouw hun uitstekende slagerij blijven bezoeken. Samen sterk.