Ongelukkig VVW verliest punten in slotfase

08-04-2019

Op de afgelopen prachtige zondag probeerde VVW alles om de nare smaak van het echec van vorige week weg te spelen tegen Westfriezen. De gasten leunde achterover en liet VVW voetballen. Na een kwartier resulteerde het vele balbezit tot de eerste kans voor de geelzwarten. Stefan Otsen maakte zich sterk en schudde zijn man van zich af, helaas had zijn poging een beter lot verdiend. Daarna was het wachten op de 1-0, Joris Schouten, Tom Smit en Raymon Koning waren dichtbij halverwege de eerste helft, maar Westfriezen hield stand vooral door sterk keeperswerk.

10 minuten voor rust wist Rob Neuvel vrij te komen uit een vrije trap van Joris Schouten, maar hij kreeg de bal ook net niet in het netje. 2 minuten was een omhaal van Tom Smit ook een prooi voor de goalie van Westfriezen. We leken zo met een 0-0 de rust in te gaan. Maar, zoals wel vaker dit seizoen, waren het de gasten die uit 1 van de eerste mogelijkheden, een corner, de 0-1 op het bord zette. Daarna luidde direct het fluitsignaal voor de rust. Na rust deed Westfriezen meer mee in het spel en werd wat dreigender. Maar het was echter VVW die keihard toeslag. In de 68e minuut maakte Tom Smit met een technisch hoogstandje, uit een vallende actie wist hij de bal achter de keeper te volleren.

In de 71e en 73e minuut was Raymon Koning vlijmscherp en zo werd een 0-1 achterstand in 5 minuten omgebogen naar een 3-1 voorsprong. Daarna leek het kwestie van de wedstrijd uitspelen om de zege binnen te halen. Echter werd in de 80e minuut alles anders. Keeper Marco Smit moest na een overtreding met rood het veld verlaten. Thijs Nugter verliet veld voor reserve doelman Jelle Meester.
Zijn eerste opdracht was gelijk een pittige, namelijk de gegeven penalty stoppen. Jelle slaagde bijna in deze opdracht. Door de 2-3 en het overtal kreeg Westfriezen opeens hoop op een resultaat. Keeper Jelle Meester hield ons nog 2 keer op de been met prachtige reflexen, maar helaas kon hij en de andere 9 de 3-3 vlak voor tijd niet voorkomen. De komende weken wachten de ploegen boven ons te beginnen bij Grasshoppers, een mooie kans om te laten zien wat we waard zijn.

De blinde poule werd gewonnen door onze voorzitter John Groot. Grote klasse dat John het gewonnen bedrag gebruikte om de JO19-1 te trakteren op een rondje drank.
Dit team wist n.l. wel van de Westfriezen JO19-1 met 3-2 te winnen. Foto's van de wedstrijd gemaakt door thuisfotograaf Dik Haakman zijn terug te vinden op deze website van V.V.W. in het menu Foto's