V.V.W. Vr.1 wint van Zouaven Vr.1

15-04-2019

Afgelopen zondag 14 april stond de thuiswedstrijd tegen Zouaven VR 1 op het programma. Een club waar de dames van VVW de afgelopen seizoenen nog geen één keer van wisten te winnen. De uitwedstrijd dit seizoen werd gelijk gespeeld, dus een winst tegen Zouaven lag op de loer. Na de fantastische overwinning van vorige week waar de dames een uitstekende wedstrijd lieten zien, ging het elftal vol goede moed het veld op.

VVW begon sterk, zelfs zo sterk dat de dames in de tweede minuut al de openingstreffer wisten te maken. Gaby van der Werf hield net aan de bal binnen en wist met een mooie pass Jose Verlaat te bereiken. Jose plaatste de bal in de rechterhoek, 1-0. De daaropvolgende minuten zetten de dames van VVW goed druk.
Halverwege de eerste helft verslapte het spel. In de 33e minuut kreeg Zouaven een vrije trap, welke altijd gevaarlijk is. Keepster Manon Aker wist deze bal gelukkig te houden. Nog geen minuut later wist Zouaven alsnog te scoren, 1-1. Met een gelijkspel als tussenstand gingen de dames de rust in.

De tweede helft startte rommelig. Ondanks dat, had 'vlaggenist' Henk een goede dag en wist langs de zijlijn positief te blijven. Na een slap eerste kwartier van de tweede helft kwam in de 72e minuut dan eindelijk een grote kans voor VVW. Vanuit het middenveld werd er goed druk gezet waardoor Gaby voorin de bal kreeg. Zij wist de bal voor het doel te leggen waar meerdere speelsters van VVW stonden. Na een aantal doelpogingen van verschillende dames wist Floor van Paassen de bal uiteindelijk goed te raken en in het doel te leggen, 2-1.
Met nog 20 minuten op de klok moest VVW de voorsprong zien te behouden. De dames werden fel, zo ook Manouk Aker die voor de bal ging. Dit resulteerde in een harde bal die terugkaatste in Manouk haar oog. Een kleine déjà-vu naar vorig seizoen waarin Manouk een tijdje niet kon spelen i.v.m. een beschadigd oog door een bal. Ook deze wedstrijd moest zij vroegtijdig het veld verlaten.

De verdediging van VVW deed er in het laatste kwartier alles aan om de drie punten mee naar huis te nemen. In de 82e minuut kreeg Zouaven nog een grote kans, maar Lynne Klemkerk wist, door goed mee te verdedigen, de bal van de doellijn te halen. De verdediging werkte goed samen en wist meerdere goede ballen naar voren te plaatsen. Hierdoor kreeg VVW ook een aantal kansen, zoals een grote kans van Jose die één op één met de keeper kwam. Helaas resulteerden deze kansen niet in een doelpunt.
In de laatste minuut werd het billen knijpen. VVW kreeg nog een hoekschop die Floor nam. Jose raakte de bal goed maar de bal belandde net naast het doel. Met een blik op het horloge floot de scheidsrechter eindelijk af. De dames van VVW wisten na hard werken eindelijk een keer te winnen van Zouaven. Dit werd gevierd!
Helaas voor Manouk bestond haar derde helft uit een bezoekje bij de huisartsenpost. We hopen dat het meevalt en dat ze de volgende wedstrijd weer op het veld staat. De komende wedstrijden moeten de dames blijven winnen om de tweede positie te behouden.

Foto's van de wedstrijd gemaakt door thuisfotograaf Dik Haakman zijn terug te zien in het menu Foto's