Sterk VVW net niet langs Grasshoppers.

15-04-2019

Afgelopen zondag wachtte de return tegen het sterke Grasshoppers in Hoogwoud. Thuis kregen we een mokerslag van 2-7 te verwerken. In de aanloop van de wedstrijd kregen we nu een zweepslag te verwerken. Bij inval vlagger Jan Verlaat sloeg deze namelijk toe, wissel Thomas Buis verving hem in de beginfase. Daarna was het Co Bakker die hem verving, nadat hij op zijn 72ste eerst al een hele wedstrijd bij het tweede (een knappe 1-1- tegen kampioen Velsen)had gevlagd. Co bedankt en Jan veel sterkte met je blessure!

Mede daardoor was er sprake van een zeer gemotiveerd en fel VVW.
In de beginfase was het Grasshoppers die via een direct en stevig spel wat corners kregen, maar deze werden nu redelijk makkelijk onschadelijk gemaakt. Na een kwartier kreeg VVW kansjes door een schot van Thijs Nugter en een poging van Rob Neuvel, maar de 0-0 bleef helaas op het bord staan. Grasshoppers kwam ook niet tot score uit een kopbal in 26e minuut. Vlak voor rust was Stan Vertelman, die honneurs waarnam door de schorsing van Marco Smit, attent bij een poging van de gastheren.

Na rust stonden we 5 a 10 minuten onder druk door de vele gevaarlijke corners van de groen-zwarte. De wind maakte het dat deze, in tegenstelling tot de eerste helft, moeilijk te verwerken was voor de VVW - defensie. Maar door soms kunst -en vliegwerk kwamen we ongeschonden uit deze dode spelmomenten. Na een uur te hebben gespeeld werd VVW gevaarlijk vanaf links mede door het goede spel van Jesse de Hoogt. Een van zijn voorzetten werd na een mooie aanval net geen prooi voor Rob Neuvel.

In de 74e kwam, de goed invallende, Thomas Buis in het veld voor Thijs Nugter en in de 80ste minuut kwam de hardwerkende Dani Houwerzijl in het veld voor de moegestreden Tom Smit. Zo hoopte we toch in de slotfase nog de overwinning uit het vuur te halen. Echter kwam de beste kans tot dan toe aan de andere kant, vanaf een paar meter van doel miste een invaller van Grasshoppers gelukkig. Dit was 1 van de weinige kansen die de sterke VVW defensie weggaf uit open veldspel. In de 90ste minuut leek het een fantastische zondag te worden. Thomas Buis won door een geweldig getimede sliding de bal, daarna stuurde hij Dani Houwerzijl weg. Echter was zijn pass net te diep maar door goed jagen raakte de keeper van Grasshoppers in de problemen. Hij werkte bal slecht weg vanaf 18 meter van doel. De bal kwam in de voeten van Joris Schouten, zo'n 45 meter van doel, en die wist de bal net genoeg kracht mee te geven, dat een verdediger van de kwartfinalist van de districtsbeker net de bal niet kon stoppen voor de doellijn.

Prachtig zo´n 0-1 in de laatste minuut. Echter werd de blessuretijd ons fataal, een moment waren we even niet scherp en toen sloeg de goed spelende centrale verdediger toe. Hij kwam helemaal vrij in het hart van de verdediging en wist keeper Stan Vertelman kansloos te laten. Daarna volgde gelijk het eindsignaal van de scheidsrechter.

2e paasdag komt er voor de derde keer een ex-hoofdtrainer van VVW Volkert-Jan Putting met zijn SEW op bezoek op Sportpark "de Westrand".
Meerdere foto's van fotograaf Gerard Mol van de wedstrijd kunt u terugzien op de website van V.V.W.