Wedstrijd duurt voor VVW 30 minuten te lang!

21-05-2019

VVW voetbalt 60 minuten erg sterk, maar dat is niet genoeg tegen de kampioen.
Afgelopen zondag mocht VVW naar de kampioen van de competitie: Kleine Sluis. VVW is eigenlijk al uitgespeeld, omdat het bovenin niks meer kan bewerkstelligen en ook niet meer naar onderen hoeft te kijken. Toch moet natuurlijk elk potje gewoon gewonnen willen worden en juist tegen de kampioen wil je dan toch wel laten zien dat wij ook aardig kunnen voetballen. Als de druk/spanning eraf is kan dat juist op het einde van de competitie soms mooie potjes opleveren. Bij het oplopen van het complex ging het bij de spelersgroep eigenlijk maar over één ding en dat was de grasmat, die er fantastisch bij lag. Een voorbode voor wat later een interessant en mooi schouwspel bleek te worden. VVW schoot uit de startblokken en maakte het Kleine Sluis gelijk moeilijk. 1e wapenfeit kwam vanaf de kant van Rob Neuvel. Waar een verdediger de bal een voorzet miste kwam deze voor Rob zijn voeten terecht. Met een mooie dropkick belandde de bal helaas op de lat. Even later werd duidelijk dat er in het centrum veel ruimte achter de verdediging lag. Na een mooie bal wist Jaap Sneeboer Raymon Koning te bereiken. Na een knappe aanname en een snel schot werd het net gevonden, 0-1! Vervolgens stapelde de kansen zich op. Na een actie op de linksbuiten van Tom Smit, wist Rens Grooteman helaas het net niet te vinden. Even later een hele goede mogelijkheid voor Raymon Koning, maar ook zijn inzet vond geen doel. Kleine Sluis werd ook wel gevaarlijk, maar dit vooral in de uitbraak. Uit één van deze uitbraken werd, nadat Marco Smit al twee keer redding bracht, de 1-1 gescoord. Waar de eerste helft VVW heer en meester was, leek het er toch op dat er met een gelijke stand de rust bereikt zou worden. Op slag van rust ging Tom Smit zijn directe tegenstander voorbij, trok voor, waar Rob Neuvel op knappe wijze de 1-2 binnen wist te glijden.

Ook na rust begon VVW echt niet slecht en werd er telkens makkelijk een medespeler gevonden, maar na ongeveer een uur spelen zakte het niveau helaas naar niveau wat in totaal contrast stond met de eerste 60 minuten. Kleine Sluis maakte al snel de gelijkmaker. Vervolgens pakte de ploeg uit Anna Paulowna direct de voorsprong en breidde deze binnen 1 minuut uit naar 4-2. Wat er in deze periode gebeurde mag eigenlijk niet, want Kleine Sluis stapelde kans op kans en het was dan ook aan doelman Marco Smit te danken dat Kleine Sluis niet nog verder uitliep. VVW kwam er moeilijk uit en toen bleek toch ook wel dat Kleine Sluis gerust wel kan voetballen. Toch na een spaarzame uitbraak in deze laatste 30 minuten wist Rob Neuvel met zijn voorzet Tom Smit te bereiken. Tom knikte de bal achter de doelman en was het zomaar 4-3. Waar VVW in de 1e helft de wedstrijd verzuimde te beslissen, verzuimde Kleine Sluis hetzelfde te doen in de 2e helft. Rens Grooteman kwam zelfs nog dichtbij de gelijkmaker maar vond met zijn schot de keeper op zijn weg. Ook voor de rebound kwam Jaap Sneeboer net tekort. Helaas kon het niveau van de eerste 60 minuten niet vastgehouden worden, maar dat is toch wel waar we voor zouden moeten borduren. Jan Manshanden en Frank Schoorl vielen nog in voor Raymon Koning en Thijs Nugter.

Komende zondag de laatste wedstrijd dan komt Hugo Boys op bezoek. Graag zien we een ieder dan op het seizoen toch nog met een positief gevoel af te sluiten. Ook nemen we afscheid van Jaap Sneeboer als selectiespeler en Rob Kolenberg als teambegeleider. Beiden maken al jaren deel uit van de selectie en mooi zou het zijn als er met veel publiek en op gepaste wijze afscheid van hen genomen kan worden. Graag tot a.s. zondag op Sportpark "De Westrand"!