Nieuw Jeugdplan VVW uniek in de regio!!

20-06-2019

Nieuw Jeugdplan VVW uniek in de regio!!

" VVW verheugt zich met de aanstelling van de nieuwe technisch jeugd coördinator Sander Lobbes. Hij heeft een schat aan ervaring op het gebied voetbal en training geven. Met dit nieuwe jeugdplan gaat onze club werken aan de toekomst."
Voetbalvereniging VVW gaat in het seizoen 2019-2020 een nieuwe route volgen. VVW biedt spelertjes de unieke mogelijkheid om 4 x in de week te trainen. Het doel is om kinderen meer te kunnen laten voetballen op hun eigen niveau. Van maandag t/m donderdag avond staat er iedere avond een vaste trainer voor de groep. Van 17.30 – 18.30 uur kunnen de spelers van onder 7 t/m 10 hun kunsten vertonen. Daarna van 18.30 – 19.30 uur is het de beurt aan de spelers van onder 11 t/m 14. Dit geldt voor zowel de jongens als de meisjes uiteraard! Ook de keepers komen aan bod. Door meerdere leeftijden te mixen, kunnen we meer voetballers op een hun eigen niveau laten trainen. Onder de juiste weerstand zullen de spelers het meeste plezier beleven aan deze sport. Voetbalvaardigheden die aan bod zullen komen tijdens de trainingen zijn: Champions League avond, techniektraining, circuittraining en 2v2 toernooien. Blij zijn wij met de 5 trainers uit de buurt die deze uitdaging aan durven om de jeugd van VVW met veel plezier naar een hoger plan te brengen.
Waarom kiest VVW voor deze nieuwe route. Spelers kunnen flexibeler trainen. Kinderen/ ouders kunnen zelf kiezen wanneer ze gaan trainen. Er is ruimte om andere sporten te beoefenen. Meer afstemming mogelijk op broers en/of zussen. Ook met school beter te combineren. Als je veel moet leren voor toetsen, kun je gewoon komen trainen op een andere dag. Kans om meer te trainen voor de spelers die graag beter willen worden. Meer trainen op eigen niveau (= leuker).

Naamloos.jpg

Ook willen we het teamgevoel niet uit het oog verliezen. Daarom hebben we een prioriteitsavond voor teamtrainingen. Tijdens die training staan die teams meer centraal, maar kunnen andere gewoon aansluiten. Tijdens de trainingen zullen de hoofdtrainers ondersteund worden met een assistent trainer en daarom heen een aantal vrijwilligers. De onderdelen zullen in een cyclus van 6 weken door gerouleerd worden. Tevens zullen de teamtrainingen na 2 cycli door gerouleerd worden.