Sterk spelend collectief behaalt klinkende overwinning!

16-09-2013

VVW-Texel ’94 4-1
VVW speelde zondagmiddag haar eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen tegen het gepromoveerde Texel’94. VVW begint gelijk met veel energie aan de wedstrijd wat direct leidt tot eerste kans voor Raymond Koning. De eerste 20 minuten is VVW nog zoekende, maar het krijgt wel een aantal kansen. Bij Texel valt het op dat beide backs de hele tijd opkomen, maar wij in de omschakeling niet van deze ruimte profiteren, wanneer het een keer wel gebeurd is Bert Steltenpool direct gevaarlijk, maar zijn schot stuit op de keeper. De over de hele wedstrijd genomen goed fluitende scheidrechter, verzuimd op te treden bij een doorgebroken speler en ook een handsbal word vriendelijk doch met onderbouwd commentaar naar de toeschouwers weggewuifd. Daarna wel een onterechte vrije trap aan Texel gegeven wat in de ogen van velen een correcte tackle op de bal was. In deze fase van de wedstrijd viel het op dat er veel foute passes werden gegeven, wat in de 18e min. leid tot een grote kans voor Texel. Marco Smit redt echter uitstekend en in 2e instantie wordt schot gekraakt door de verdediging van VVW. Klein foutje in de VVW verdediging mondt uit in enorme kans voor Texel in de 26 minuut, maar de paal brengt redding. We komen dan ook goed weg. Hierna neemt VVW het heft weer in handen een mooie aanval over links Erwin Dol krijgt met veel moeite de bal bij Bert die hem goed afrond 1-0. Net voor de rust en na stug doorjagen van Lex Schilperoort komt de bal wederom bij Bert en koel passeert hij de goalie 2-0. In deze fase van de wedstrijd oogt de verdediging van Texel niet sterk. Bert krijgt de bal op rand 16, trekt naar binnen en een verdediger haalt hem onderuit. Bert ging er ook wel heel erg slim voor dus “penalty”. Joris Schouten benut de penalty beheerst 3-0.
Na de rust gaat VVW verder met waarmee ze de 1e helft geëindigd waren. Mooie aanval over links en Rob Rinkel geeft de bal prima voor. Bert maaide deze keer over de bal heen. De bal komt bij Stefan Otsen, deze controleert de bal en schiet hem goed in 4-0. De ontlading die deze goal bij Stefan teweeg brengt is mooi om te zien!
Dan een moment van slecht uitverdedigen. Een speler van Texel staat helemaal vrij en scoort de 4-1
Daarna is het VVW wat blijft aandringen, er wordt nog een kopbal van de lijn gehaald, althans volgens de scheidsrechter. De VVW toeschouwers dachten daar natuurlijk anders over.
Mooie aanval opgezet vanuit de verdediging. Lex kapt 2 verdedigers uit en gaat vervolgens alleen op keeper af. Hij had wel een idee hoe de bal er in zou moeten, echter de kracht is er uit en produceert afzwaaier. In de 60 min komt Frank Hooiveld in de plaats van de moegestreden Twan Sijm, die een goede wedstrijd heeft gespeeld. Dan komt er nog een geweldige kans voor Rens Grooteman maar deze schiet hem vlak voor doel over. Na een overtreding van Texel moet ook Bart Boos het veld verlaten met een hamstringblessure. Hiervoor komt Ries Grooteman zijn plaats, deze krijgt helaas iets te laat de bal aangespeeld anders had hij alleen op de keeper af kunnen lopen. Nu werd er terecht voor buitenspel gefloten.
De laatste 5 a 10 minuten gaat Texel ineens veel druk zetten, en wordt het bij VVW even wat hectisch achterin. Men hersteld de boel keurig en na bijtrekken van 5 min blessuretijd vind de scheidsrechter het genoeg en staat er een dik verdiende 4-1 op het scoreboard.
A.s. zondag de topper V.V.W.1-Vios1 aanvang 14.00 uur Sportpark "de Westrand" wie weet tot dan! Foto's van de wedstrijd terug in het menu onder Foto's
Door Peter Schilperoort