VVW toont veerkracht tegen KGB

30-09-2013

De les die onze jongens afgelopen zondag leerden: “vanaf de eerste minuut er staan, anders loop je achter de feiten aan”. Op een zonnig en winderig De Rozenboom van club KGB startte VVW loom en keek daardoor snel tegen een achterstand aan. KGB kon toen achterover leunen en de counter hanteren. Dat kwam mede omdat VVW, hard wakker geschud, heel langzaam in haar spel kwam en verzorgt voetbal op de mat legde. VVW nam het spel in handen en KGB counterde zo nu en dan richting VVW doel. Toen iedereen dacht dat de gelijkmaker in de lucht hing maakte KGB handig gebruik van de ruimte en scoorde, eerlijk is eerlijk, middels een mooie aanval 2-0.
VVW ging niet bij de pakken neer zitten, maar bleef het spel te maken. Kansen volgde voor Bert Steltenpool, John de Wit, Bart Boos. Mooie voorzetten van Joris Schouten en Rens Grooteman werden goed verlengd, maar geen goal. Lex Schilperoort werd onderuit gehaald in de zestien, terwijl hij mooi naar binnen sneed tijdens zijn actie. Een penalty leverde dat niet op. Een ander opvallend feit tijdens de eerste helft was dat Erwin Dol voor het eerst in zijn leven van het veld werd gestuurd. De op het hek zittende Erwin(i.v.m. een knieblessure) moest zich achter het hek begeven van de scheidrechter. Voor de rust viel de aansluitingstreffer niet, dus moest die na rust wel komen. VVW trok meteen ten aanval o.l.v. ‘de man of the match’ Rob Rinkel. Een schot van Twan Sijm ging over en Lex Schilperoort miste nadat Rob Rinkel hem mooi had vrij gezet voor de keeper.
Onachtzaamheid of niet, de eerste beste aanval in de tweede helft van KGB bracht een 3-0 voorsprong voor KGB op het bord. Toen gebeurde er iets moois. Waar vorig seizoen nog wel eens de ‘koppies’ gingen hangen en er non-verbaal en verbaal verwijten waren, rechtte VVW zich nu als team de rug. Rens Grooteman was inmiddels vervangen door Raymond Koning. De 3-1 viel rond de 70e minuut en was een gedurfde kopbal van Bert Steltenpool. Zo’n echte spitsengoal, erin kleunen en niet bang zijn. VVW bleef het spel in handen houden en KGB onder druk zetten. Rob Rinkel bleef hard werken en zijn passes strooien. Bart Boos leverde een mooi strak schot af, welke op de lat spatte. De bal kwam terug in het veld en daar stond Bert Steltenpool heel attent om zijn tweede tegen het netje te drukken. Met ingang van de 90e minuut ging Rob Rinkel de zestien binnen en werd gevloerd. Terecht wees de leidsman naar de stip. John de Wit moest het hoofd koel houden en die klasse heeft hij. Beheerst schoof hij de terechte gelijkmaker langs de goalie. Mannen, een prestatie van formaat om zo’n achterstand om te buigen. Het publiek heeft genoten.
Niet om te zeuren, maar om van te leren, als VVW er vanaf de eerste minuut had gestaan, dan….. Met Koedijk uit mee, hadden we 4 punten meer kunnen hebben. Aan hadden hebben we echter niets, maar wat we wel hebben is een team dat samen speelt, verzorgt voetbal laat zien en ons laat genieten. A.s. zondag op Sportpark "de Westrand " nieuwe ronde nieuwe kansen als ze gaan spelen tegen Vrone aanvang 14:00 uur, tot dan! Foto's van de wedstrijd vindt u in het menu Foto's.
Ton Sijm