VVW swingt naar 6-0 overwinning

07-10-2013

Een voetbalstatement van good old Rinus Michels: “Het succes van een overwinning duurt tot het beginsignaal van de volgende wedstrijd”. Die is zondag tegen Kleine Sluis en dan moet VVW er weer staan, maar tot zaterdag gaan we na genieten van een prachtige pot voetbal. VVW ging tegen Vrone direct ten aanval. Zeker in het begin was dat o.l.v. van Raymond Koning, die als een koning te velde trok. De 1-0 stond snel op het bord. Raymond was doorgebroken en werd onreglementair gestopt in de 16. Dus een glaszuivere pingel. Dan heeft VVW, wanneer John de Wit meespeelt, een ‘killer’ binnen de gelederen. John schoof de bal beheerst binnen. Vrone probeerde onder de druk uit te komen en zo nu en dan lukte dat. Maar de verdediging met in doel een uitstekende Marco Smit liet zich niet verrassen.
John de Wit gaf een mooie indraaiende bal op Stefan Otsen en die miste met zijn schot net het doel. Raymond Koning speelde direct daarna met een mooie actie Bert Steltenpool aan. Zijn schot stuitte af op de keeper, maar daar stond een attente Stefan Otsen klaar die de bal hoog in de touwen joeg. 2-0. VVW verslapte geen moment en hield heel goed de snelheid in haar spel. De grensrechter van Vrone zag het duizelen en kon steeds moeilijker inschatten wat wel of niet buitenspel was. Uit één van de aanvallen ontstond een corner. Joris Schouten lag de bal met zijn goede traptechniek op het hoofd van Raymond Koning en die kopte strak in. 3-0.
De tweede helft eenzelfde beeld. VVW dicteerde het spel en bleef geconcentreerd spelen, zonder een moment te verslappen. Een prachtige lob van John de Wit miste het doel. Even later een domme overtreding van Vrone op Stefan Otsen(die veel dreiging in zijn spel heeft)binnen de 16 en jawel, heel koel John de Wit 4-0. Klasse John, 2x pingels in één wedstrijd. Snel daarna ging Bert Steltenpool alleen op de keeper af en werd getorpedeerd. Had een rode kaart moeten zijn voor de keeper. Bert lag geblesseerd op de grond, maar de terug gesprongen bal werd ondertussen door Joris Schouten(met zijn rechter) op fraaie wijze over iedereen heen gelobd. 5-0.
Bert werd uitstekend vervangen door Rens Grooteman. In de 31e minuut tweede helft, de eerste 100% kans voor Vrone, maar Marco Smit bleef uitstekend baas in zijn gebied en hield zijn doel schoon. Thijs Schouten en Hidde Koomen waren intussen ingevallen en VVW bleef het goede spel behouden. Hetgeen aangeeft dat we over een goede brede selectie beschikken. De zesde goal kwam toen John de Wit Rens Grooteman de diepte in stuurde. Rens trok de bal voor en Hidde Koomen scoorde beheerst zijn 1e goal in de hoofdmacht van VVW. Twan Sijm zijn naam is nog niet genoemd, maar bij deze, hij was man of the match en dat vond ik lang niet als enige. Klasse pot mannen, het was genieten. ‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’, dus blijven we met beide beentjes op de grond, maar de seizoenstart is er één die er zijn mag. De blinde poule werd zondag gewonnen door gepensioneerde warme bakker Cees Swart. Foto's van de wedstrijd genomen door thuisfotograaf Dirk Haakman kunt u terugzien in het menu Foto's.